Bij gebrek aan beter is dit misschien iets?

Lofarmedia presenteert:
het groots, niet te vermijden, 5 jarig bestaan van

‘Berlin Underground’

In een notendop:
5 jaar Berlin Underground, maar liefst 9 uur lang doordansen, een multidisciplinaire indoor klapper, meer dan 15 artiesten, 4 areas, visuele kunstenaars, mega-chill-out, Studio K, Berlijn in Amsterdam, een groots event, intiem opgezet.

Op 4 april aanstaande gaan we met recht eens ongegeneerd de bloemetjes binnen zetten. Berlin Underground, ‘s neerlands meest toonaangevende en vernieuwende underground organisatie bestaat dan namelijk 5 hele jaren. Welke locatie leent zich nou beter voor zo’n lekker potje rocken tot 8 uur ‘s ochtends dan het sfeervolle Studio K gebouw? Juistem, de beste internationale en lokale DJ’s, 4 zalen vol Berlijns muziekaal snoepgoed, van minimal naar techno naar house tot disco, en pas slapen wanneer JIJ er zin in hebt!

Wat ooit 5 jaar geleden, na wat recreëren & netwerken begon als culturele luchtbrug tussen het bruisende, eclectische en vrijgevochten Berlijn, en het toenmalig nogal ingeslapen Amsterdam, is inmiddels uitgegroeid tot een festijn wat hoog op de agenda staat van ieder zichzelf respecterend feestneus. Beginnend op een aantal spannende illegale locaties, maakte Berlin Underground vooral vanaf 2006 furore op de NDSM werf en met de vermaarde [gratis] afters in club NL, waar artiesten als Ricardo Villalobos, Daniel Bell, Richie Hawtin, Jay Haze, Zip, Steve Bug, Daze Maxim, plus vele andere aanstormende Duitse talenten lieten zien wat we hier in Mokum broodnodig hadden: gruwelijke oncompromisloze dansmuziek en natuurlijk die heerlijke opgerekte sluitingstijden!

Omdat Lofarmedia best trots is op wat het inmiddels heeft neergezet, pakken we ter ere, en in de geest van dit jubileum dan ook stevig uit, met maar liefst meer dan 15 artiesten en een uiterst opwindende en ruime locatie: Studio K. Een grandioos gebouw met Europese allure en doortrokken van dans, theater en bioscoopzalen.

In de Berlin Underground zaal zal onder andere onze favoriete Japanse draaitafel virtuoos Fumiya Tanaka laten zien dat wat van ver gehaald wordt soms dubbel zo lekker kan klinken. Deze zeer getalenteerde DJ en producer uit Kyoto zorgde er in het begin van de jaren ’90 al voor dat het uitgaand publiek in Japan en ver daarbuiten blootgesteld werd aan de beste Detroit en dito Duitse elektronische producties, als het maar strak en effectief was. Zijn muzikale bekoring, diepte en volume verandert ‘minimal’ naar ‘maximum’, en dat is ook precies een van die redenen waarom Fumiya vandaag de dag nog steeds zegevierend aan de top staat.
Een andere ruwe diamant is de Berlijnse Sub Static label baas Falko Brocksieper, nooit bang om risico’s te nemen, en om op een soevereine manier jou zijn kenmerkend soepele inhaken-en-mee-deinen-groove voor te schotelen.
Maar wat dachten jullie van een exclusieve vroege uurtjes back-to-back set van Lauhaus en Boris Werner? In die setting al jaren niet meer vertoond, en geloof ons, een must voor iedere dansvloer!
Tussendoor geven gastheren Ramchez, Pep en Frodo ook nog eens hun visie op de hedendaagse stuwende hedonistische beats – blarenpleisters mee dus.

Het nieuwe concept van Sandrien en Frank Haag, Obscuur genaamd, krijgt een passend dak boven het hoofd in zaal 2, waar ze vergezeld zullen worden door de avant-garde van het meest relevante groepje minimal helden. Behalve onze oosterbuur Ahmet Sisman is ook Ranz und Tanz de diesel in het loco-motiefje wat jullie de dansvloer op trekt, goedschiks of kwaadschiks – es ist egal.

Openlijk flirten kun je beneden in het lounge gedeelte, en wel op de eigenwijze vieze jazz, muzak en elevator muziek van Quatier Mustache, jullie reisleiders door een land van verassend, extatisch en wild vertier, en als kersje op de taart hebben we een eventueel zitplaatsje in de mega-chill out voor je gereserveerd in een van de heuse bioscoopzalen die het complex telt. Maar niet te lang op je krent blijft zitten dan.

De visuele omlijsting wordt verzorgd door VJ collectieven Teyega, DeChev en Danny Merk.

Berlin Underground zaal:
Fumiya Tanaka [Op.disc, Tresor] JP
Falko Brocksieper [Sub Static, Tuning Spork] DE
Special B2B set: Lauhaus vs Boris Werner [Remote Area, Intacto] NL
Ramchez [Lofarmedia] NL
Frodo [Lofarmedia] NL
Pep [Lofarmedia] NL

Obscuur zaal:
Ahmet Sisman [Slash, Stock 5, LesIzmo:r] DE
Ranz und Tanz [Earthbookings, Vier] NL
Frank Haag [Obscuur, Thema] NL
Sandrien [Obscuur, Earthbookings] NL

Visuals:
Teyega & deCHev [LFTFLD] NL
Danny Merk NL

Dirty jazzadelics zaal:
Quartier Mustache [Music to watch girls by] NL

Chill-out zaal:
Multi-media & Cinematics

Datum:
04 april 2009

Tijd:
23.00h – 08.00h

Ticket prijs:
€15.- ex fee

Adres:
Studio K – Timorplein 62 – Amsterdam

Voorverkoop:
Outland Recordstore – Zeedijk 22 – Amsterdam
Rushhour Recordstore – Spuistraat 98 – Amsterdam
Concerto Recordstore – Utrechtsestraat 52-60 – Amsterdam
Midtown Recordstore – Nieuwendijk 104 – Amsterdam

Online voorverkoop:
www.lofarmedia.com
www.beatfreax.com

Info:
www.lofarmedia.com
lofar.hyves.nl
www.redevice.com

1 Reactie
  1. Pelsan 15 jaar geleden

    Of gewoon een Noodlandingkje pakken in de Paradiso 2 april met Laurent Garnier…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?