Zoals Ome Jo al zei: Karotte draait in de Westerunie de 29ste. Nu wil het feit dat de Westerunie natuurlijk een prima afsluiter is na CHemistry in Westerpark….
Nan de Pater en kornuiten gaan ook, dus beter snel de knoop doorhakken, want vorig jaar was het dik uitverkocht….
Eens? Laat uzelf horen!

Voor een verslag van vorig jaar ff hieronder klikken…

Rotzooii op Koninginnennacht, Westerunie, Amsterdam

Koninginnenacht was weer een ware traktatie voor de minimal/techno liefhebbers in de hoofdstad van ons land. De ene line-up nog beter dan de ander, het ene feest nog gekker dan het ander, kortom een groot gekkenhuis.
De tweede editie van Rotzooii beloofde nog groter en gekker te worden. En of ze dat hebben waar gemaakt. Stubnitz was het debuut en de Westerunie de opvolger. Nieuwe locatie, nieuwe mogelijkheden.

Mijn complimenten voor Daniel Sanchez. Hij wist met twee zalen totaal uit te verkopen, er was geen enkel kaartje meer aan de deur. Hij heeft een line-up neergezet die je vaak alleen maar in Duitsland kan bewonderen en toevallig kwam de hoofdact daar nou net vandaan. Hij rockte vorig jaar al op de Stubnitz, maar zou dat dit keer ook lukken?

Karotte was die man. In de cafézaal op de begane grond stonden Ado, Tom Ruig, die overigens debuteerde, en Rauwkost (LIVE).

In de bovenzaal stonden onder andere Daniel Sanchez back-2-back met Lauhaus en 2000 and One en Dave Ellesmere als Microfunk (LIVE). Karotte sloot af.

Vroeg aangekomen, lees 22.30 uur, was het nog tamelijk rustig. Alles verliep dan ook erg soepel. Geen rij bij de entree, geen rij bij de garderobe en nog geen rijen bij de bars.
Wat mij al meteen opviel was de sfeer. Die was gemoedelijk. Je kon bijna voelen dat er alleen maar mensen kwamen die puur voor de muziek kwamen en ook wisten met welke dj’s ze te maken hadden. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, maar over het algemeen was het leuk publiek en enthousiast.
Hoe drukker het werd, hoe losser het ging. Wat ik vooral mooi vond, was dat ook de ‘opwarmers’ gewoon stonden te rocken. Zowel in de beneden- als bovenzaal ging het los tegen het einde van de  sets van die opwarm-dj’s. Toen al gingen de handjes de lucht in, en dat zien we natuurlijk graag.
Wat mij opviel tijdens andere feesten in de Westerunie, was dat de bars altijd zeer traag waren. Deze keer was dat niet zo het geval. Ook in het heetst van de strijd ging het bestellen van drank redelijk snel.
De stemming zat er helemaal in toen Microfunk op de helft van hun set was. Bij elk nummer gingen de handjes de lucht in en reageerde het publiek enorm enthousiast.

In de beneden zaal ging het ook goed los. Afsluiter Rauwkost maakte iedereen gek. Ze haalde werkelijk waar weer alles uit de kast. Het werd gewoon echt moeilijk kiezen. Karotte die de bovenzaal plat draaide en Rauwkost die beneden iedereen tot het dansen aan zetten.

Tijdens het switchen van zalen gedurende de avond ben ik wel een paar mankementen tegen gekomen. Je loopt namelijk voorbij de entree en voorbij de garderobe en daar leek het een waar slachtveld. Niet alleen voor de deur stond een immens grote rij, ook binnen was het duwen en trekken geblazen om je jas en of tas kwijt te kunnen raken. Daarnaast was het zowel boven als beneden bij de vrouwentoiletten een drukte van jewelste.

Ondanks deze problemen was het een zeer geslaagd feest. Goede sfeer, top muziek. Mijn complimenten voor de organisatie.

Roy Lepoutre

3 Reacties
  1. Wolffgang Petry 15 jaar geleden

    Karotte voriges Woche noch gesehen… Toll aber nicht noch einmahl so schnell…

  2. Jay 15 jaar geleden

    Hieronder de mensuh die zeuwiezeuh al een kaart hebben: Japert & Suuz, Frodo & Tina, Noeloe, Bam Bam, Migili & Leodrol, Rikoko, Nan de Pater, Ome Jo, Vito… Wie zijn er nog meer boi?

  3. Het Gierteam 15 jaar geleden

    Dat wordt Gieeeeeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?