De dagen van 11 zijn geteld, en dus is het aftellen begonnen. De club in het Amsterdamse Post CS gebouw sluit 28 juni zijn deuren, maar daar gaat nog wel een afscheid van tien nachten aan vooraf.

De Laatste Dagen van 11 gaan in op 19 juni met de eenmalige terugkeer van RAUW, met Tiga. In de week die volgt staan onder meer Modeselektor, Carl Craig, Âme, Sascha Funke, 2000 and One en Bart Skils op het programma. Het programma van slotavond 28 juni is nog geheim.

…..De dagen van 11 zijn geteld, en dus is het aftellen begonnen. De club in het Amsterdamse Post CS gebouw sluit 28 juni zijn deuren, maar daar gaat nog wel een afscheid van tien nachten aan vooraf. Alle vaste concepten van de club komen in de laatste maand nog een keer voorbij. Nog een keer Teleskope, Planet Delsin, Static en 360, en zelfs voor de gelegenheid nog één keer RAUW. Na die 28e juni wordt het stil, maar de 11-fans en -medewerkers kunnen zich dan verlekkeren aan het boek Here Today, Gone Tomorrow. “We moesten een selectie maken uit 20 gigabite aan foto’s”, zegt Brian Boswijk van 11. “Dat zijn er een stuk of 20.000.”

Op de ruim 200 pagina’s zien we veel foto’s. Van het restaurant, van de kleurrijke entree, van de bar en de dansvloer, van de lift en natuurlijk van de bezoekers. “We hebben eigenlijk nooit gepraat over wat we precies met 11 wilden”, zegt Boswijk. “Zodra we het gebouw binnen liepen, was het klip en klaar. De mensen hebben het verder gemaakt zoals het is geworden. We hebben nadrukkelijk gekozen geen tekst te gebruiken in het boek. 11 is voor veel mensen een bijzondere plek geweest, met veel beleving en emotie. Je moet een heel goede poëet zijn om dat in woorden uit te drukken. Dat zijn wij niet. Foto’s zeggen zo veel. De selectie die we nu hebben, biedt een mooi genuanceerd beeld van de werkelijkheid.”

“We wilden graag de verschillende kanten van 11 belichten”, legt Boswijk uit. “Sommige mensen kwamen alleen ’s nachts en hebben nooit overdag het restaurant gezien. Voor anderen was het juist andersom. We hebben ook veel beelden van achter de schermen gebruikt. Voor sommige mensen is dat nieuw, voor medewerkers van 11 juist heel herkenbaar.” Het favoriete beeld van Boswijk zelf is te vinden op de achterkant van het boek. “Een Braziliaanse bezoeker heeft op een avond met gouden letters op de grond geschreven: ‘Bless This Place’. Dat raakte me echt. We hebben zo hard gewerkt, je bent er zo erg mee bezig, inclusief de tegenslagen die erbij horen. Als iemand dat dan aanvoelt en het zo weet uit te drukken…”

De Laatste Dagen van 11 gaan in op 19 juni met de eenmalige terugkeer van RAUW, met Tiga. In de week die volgt staan onder meer Modeselektor, Carl Craig, Âme, Sascha Funke, 2000 and One en Bart Skils op het programma. Het programma van slotavond 28 juni is nog geheim. Here Today, Gone Tomorrow wordt in gelimiteerde oplage gedrukt en is vanaf 19 juni verkrijgbaar bij 11.

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?