Geef de stad terug aan de Amsterdammers!

Buiten alleen drinken als je zit. Sluitingstijden verder vernauwen. Geen verwarming op terrassen (want stel je voor dat we het gezellig krijgen). En waar gaat het heen met de Wallen? Nog een PC winkel gebied met na 21.00 niemand meer op straat; ook geen toerist. Terrasreclame verbieden en de binnenstad versoberen. Belachelijke straffen en proeftijden voor horeca-ondernemers. De Jordaan als stiltegebied…wat is er aan de hand en wie heeft hier om gevraagd!? We worden door de gemeente als een stel kinderen behandeld en toegesproken als het gaat om wonen, werken, maar vooral ontspannen in onze mooie stad.

Amsterdam, ooit het centrum van de wereld. Waar Rembrandt zijn roem vergaarde, Michiel de Ruyter zijn reizen begon, de grote filosofen Descartes en Spinoza hun belangrijkste werken schreven en waar na Parijs als tweede stad ter wereld stadsverlichting werd aangelegd. Vooruitstrevend waren we toen. En nu… anno nu lijkt Amsterdam meer op een provinciedorp dan op een internationaal aansprekende metropool.

De stad is van ons allemaal, maar lijkt te worden ingericht en bestuurd naar het inzicht van een enkeling. En dat inzicht delen wij niet. Daarom is het platform Ai Amsterdam opgericht; met als doel de leefbaarheid en het plezier in de stad terug te krijgen. Tevens zetten wij grote vraagtekens bij een aantal beleidsplannen en onlangs ingezette stadsprojecten en willen die nogmaals ter discussie stellen.

Wij vragen jullie, de bewoners en bezoekers van Amsterdam, om met ons een halt toe te roepen aan het ambtelijke doordraaien. En Els Iping in het bijzonder. Amsterdam moet wel gewoon Amsterdam kunnen blijven. Een fantastische plek waar juist vrijheid in leven en ondernemen al eeuwen lang hoog in het vaandel staat. Daar mogen een paar politieke ego’s niets aan kunnen veranderen.

Als kick off organiseren we vrijdag 10 juli aanstaande een groot staand terras ergens in de binnenstad. Komt allen, we hebben beperkt drinken, dus neem zelf ook wat mee. Schrijf je in om Ai! Amsterdam te steunen! Kijk vrijdagochtend op deze site waar de actie plaats gaat vinden. Wees erbij als je stad je lief is!

Met gefrustreerde groet,
Ai Amsterdam

Ps. Steun ons ook op Facebook en Hyves!

6 Reacties
 1. Het Gierteam 2 15 jaar geleden

  Huh? Berend? Woon je weer in Amsterdam dan?

 2. Auteur
  berend 15 jaar geleden

  Beste Gierteam 2,
  ik heb dit gepost omdat ik vaak gebruik maak van de horeca in amsterdam…
  groeten Berend

 3. Het Gierteam 2 15 jaar geleden

  Geen verwarming op terrassen? Ga janken, homo!
  Wie wil er in godsnaam nóg meer toeristen op straat?
  Rembrandt, Michiel de Ruyter, Descartes en Spinoza zijn dood en dus stoffig.
  Het ter discussie stellen van beleidsplannen en projecten zorgt voor nog meer ‘ambtelijk doordraaien’.
  Vrijheid in ondernemen voor alle witwasshoarmaturken zeker.

  Allemaal onnozele praat van een stel ‘gefrustreerde’ uitkeringstrekkers. Er valt genoeg te beleven in Amsterdam, ook over honderd jaar.

 4. Nels 15 jaar geleden

  Wtf heeft verwarmde terassen met toeristen te maken?

  IK WIL STAAND EEN PILSIE KUNNEN DRINKEN!!!!!
  Ook over honderd jaar!

 5. James Holden 15 jaar geleden

  When I’m in Holland, I also want to drink beer when I’m standing… I hate sitting…
  I also stand behind the deck… actually I never sit!!
  Greetz James

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?