Oprichter van technoclub en -label Tresor, Dimitri Hegemann, heeft in een interview met Berliner Morgenpost tekst en uitleg gegeven over de toekomst van legendarische club. De nieuwe locatie, die tevens dienst zal doen als museum, gaat Modem heten. Sven Väth opent de club op 24 mei.

Na twee jaar afwezig in het Berlijnse clubcircuit heeft Tresor, onder de naam Modem, een nieuwe locatie in de stilgelegde energiecentrale aan de Köpenicker Strasse. De monumentale hal krijg niet alleen een club, maar ook een museum. “Modem is een mooie scheidslijn tussen de oude analoge en de nieuwe digitale wereld”, verklaart Tresor-oprichter Dimitri Hegemann de naam van de nieuwe club. “Modem moet een plek geven aan electronische en mediale kunst. Kunstenaars kunnen gebruik maken van de kleine galerie, maar ook voor grotere producties is bij ons ruimte.”

Het gebouw bestaat uit drie delen. De Globus Floor in de gelijkvloerse zijvleugel heeft een capaciteit van achthonderd mensen en is bestemd voor dj sets van allerlei techno-dj’s en live-acts. Er is ook een bargedeelte met balkon, met uitzicht over de hele kathedraal. De dansbunker tot slot ligt in de kelder. Muzikaal wordt Modem als het aan Hegemann ligt niet alleen een minimal-club. “We zullen ons niet onttrekken aan de minimaltrend, maar wel artiesten brengen die Tresor groot hebben gemaakt, zoals Christian Vogel, Blake Baxter en James Ruskin.”
Hieronder de oude tresor…

bron partyscene

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?