Het lange en loodzware pingpong seizoen is begonnen. De Euronation (o.a. bekend van:"There’s only One NATION, EURONATION!!"), het Wimbledon van de pingpong, heeft haar clubhuis per heden geopend.


Miss PingPong 2004

Dus gaat allen oefenen en wellicht wordt JIJ wel Mr. PingPong of Miss PingPong 2005. De finales zijn in augustus en de voorrondes zijn reeds begonnen.

Zie ‘Extra Info’ voor extra info.
Tafeltennis, ook wel pingpong, heeft – zoals de naam reeds doet vermoeden – heel wat weg van tennis. Het doel van dit spel is de bal over het net te slaan op de tafelhelft van de tegenstander, op zo’n manier dat deze de bal niet correct kan terugslaan.

Tafeltennis komt in vijf vormen voor:

* mannen enkelspel
* vrouwen enkelspel
* mannen dubbelspel
* vrouwen dubbelspel
* gemengd dubbelspel

[b]Materiaal[/b]
De tafeltennistafel, gelijk aan het speelvlak, heeft een lengte van 274 op een breedte van 152,5 centimeter. Het tafelblad, 76 centimeter boven de vloer, is door een net van 15,25 centimeter hoog verdeeld in 2 gelijke vlakken. Ten behoeve van het dubbelspel is bovendien elk van deze vlakken opgesplitst in nogmaals 2 vlakken door middel van een 3 millimeter brede witte middellijn. Rondom het speelvlak is een 2 cm brede witte lijn aangebracht.

Iedere speler heeft een houten bat dat dienst doet als slaghout waarmee de bal, met een diameter 40 millimeter, moet geslagen worden. Het bat is doorgaans bekleed met rubber aan beide zijden (rood en zwart), om de bal effect te kunnen meegeven. Dit effect wordt spin genoemd.

[b]Opslag[/b]
Voor een goede opslag, ook wel service, dient de bal onbeweeglijk op de open en vlakke handpalm te liggen, waarna je deze loodrecht omhoog werpt. De bal moet tenminste 16 cm worden opgegooid. Zodra de bal daalt, moet deze zo geslagen worden zodat hij eerst het eigen speelveld raakt, over het net heengaat zonder dit te raken, en daarna het speelvlak van de tegenstander raakt. Indien de bal toch het net raakt, en deze toch nog juist terecht komt, dan moet de service opnieuw gedaan worden. Opslagen moeten van achter de tafel gebeuren en het zicht op de bal mag tijdens de opslag niet geblokkeerd worden. Telkens wanneer er in een game twee punten gescoord zijn, wisselt de service van speler (of team).

De speler die eerst 11 punten behaalt, wint het game, behalve bij een gelijke stand van 10-10, dan dienen de spelers om beurt te serveren. De eerste speler die 2 punten meer heeft dan zijn tegenstander wint. Meestal wordt gespeeld tot een speler drie of vier games heeft gewonnen, al naargelang het niveau van de competitie.

[b]Spins[/b]

* Topspin: Dit effect zorgt ervoor dat de tegenstander, bij normaal terugslaan, de bal over de tafel heen slaat.
* Backspin: Door dit effect krijgt de bal de neiging om na het raken van de tafel weer terug te stuiteren, de bal zal bij normaal terugslaan in het net belanden.
* Zijspin: Hierdoor kan de bal naar links of naar rechts draaien.

Een combinatie van twee van deze spinsoorten is voor de tegenstander natuurlijk nog lastiger te bespelen.

[b]Artikel 4 Aanwezigheid verboden stof(fen)[/b]
56.1. De aanwezigheid van een verboden stof en/of de afbraakproducten daarvan in een (urine)monster van een speler is een overtreding van dit reglement.
56.2. Het is de persoonlijke plicht van elke speler ervoor te zorgen dat geen verboden stoffen en/of afbraakproducten daarvan in zijn lichaam binnenkomen. Spelers zijn verantwoordelijk voor alle verboden stoffen, alsook de afbraakproducten daarvan die worden aangetroffen in hun (urine)monsters. Dientengevolge hoeft geen opzet, schuld, nalatigheid van of bewust gebruik door de speler worden aangetoond om een overtreding van dit reglement volgens artikel 4 lid 1 te kunnen vaststellen.
56.3. Met uitzondering van die stoffen waarvoor een specifieke grenswaarde is aangegeven in de dopinglijst, is bij elke aanwezigheid van een verboden stof en/of een afbraakproduct daarvan in een (urine)monster van een speler, sprake van een overtreding van dit reglement.
56.4 Als uitzondering op de hoofdregel van artikel 4 lid 1 kan de dopinglijst speciale criteria bevatten voor de beoordeling van (de aanwezigheid van en/of de aangetroffen hoeveelheid) verboden stoffen die ook door het lichaam zelf kunnen worden geproduceerd.

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?