Weet niet waarom ze uitgerekend mij heeft gemaild, maar haar aandoenlijke verhaal heeft me diep in het hart getroffen. Daarom ben ik van plan een soort reddingsactie op te zetten en verzoek ik iedereen van de Golden Spoon een paar jepo’s naar mijn rekening over te maken dan zorg ik dat het bij Elena terecht komt zodat ze een nieuwe kachel kan kopen 🙂

Hieronder mijn gegevens;

J. Reijn
56.32.85.141 A’dam

Klik op de link hieronder voor haar verhaal en post ff bij de reacties hoeveel doekoe je hebt overgemaakt…

Hallo,

Mijn naam is Elena, ik ben 33 jaar oud en ik ben schrijf u vanuit een provincie in Rusland.

Ik werk in de bibliotheek en na mijn werk heb ik toegestaan om de computer te gebruiken wanneer
mogelijk te maken. Ik vond een aantal adressen op het internet, en ik besloot om je te schrijven
deze brief.

Ik heb een dochter 9 jaar oud, haar vader liet ons, en wij wonen samen met mijn moeder.

Als gevolg van de ondraaglijke warme weer deze zomer, bijna alle van de aardappelen en groenten krijgen droog in onze tuin.
Veel van het bos afgebrand. Wij waren gedoemd tot honger, en we hebben allemaal onze kleine besparingen op een paar zakjes te kopen
aardappelen voor de komende winter (het is verschrikkelijk, omdat de prijs van aardappelen werd nu 2-3 keer duurder Levitra dan vorig jaar).

Onlangs verloor mijn moeder job als gevolg van diepe crisis in onze regio en nu onze situatie geworden hopeloos.

Gas en elektriciteit zijn erg duur, en we kunnen het ons niet veroorloven om ons huis Amy warmte meer.

De winter komt eraan en het weer kouder becaming elke dag. De enige mogelijke manier om onze huis te verwarmen is het gebruik van draagbare kachel die warmte uit
het verbranden van hout. We hebben een hout-besparing in onze schuur en deze kachel zal onze Home hele winter zonder kosten voor ons te verwarmen.

Helaas kunnen we niet kopen deze kachel in onze lokale markt, omdat de waarde van deze kachel is 8.425 roebel, en het is heel duur voor ons
(Equivalent van 196 euro).

Ik hoop dat u ons kunt helpen. Als u een oude draagbare brander hebt, en als je het niet meer gebruiken, zullen we heel dankbaar zijn als je het kunt doneren aan ons en
het regelen van vervoer van de kachel op ons (we wonen 200 km van Moskou). Deze kachels zijn verschillend, zijn ze meestal gemaakt van gietijzer en weegt ongeveer
100 kg.

Elena.

Postscriptum Mijn excuses voor fouten in deze brief heb ik het vertaald met behulp van woordenboek.
Gelieve te antwoorden in het Engels, want ik studeerde op school en ik zal je begrijpen. Dank u zeer …

30 Reacties
 1. CJ 14 jaar geleden

  en meent serieus dat je geld op die rekening wilt hebben….
  dit is een scam zoals er zoveel zijn…
  somalie, oeganda… en nu weer rusland…

  wake up!!!!

 2. Jay 14 jaar geleden

  Yep! Ik ben bloedserieus… Ik zit er ook aan te denken om naar haar toe te gaan en haar dan te verrassen met met die kachel! Heerlijk zo in deze tijd van het jaar vlak voor de feestdagen!! By the way, ik zag dat er net al de nodige euro’s zijn gestort waarvoor dank! (ook namens Elena!)

 3. CJ 14 jaar geleden

  Op mijn werk kwam de mail ook binnen en ik lees dit ook ergens op het net

  http://ben.naardenoorderzon.com/#

  Ik hoop dat wanneer je tot de conclusie komt dat het niet is wat het lijkt dat je die mensen hun geld terugstort, ean dat je het niet (ver)’blind’…. maar gaat overmaken

 4. CJ 14 jaar geleden

  let even op de opmaak en het bedrag
  kijk dan naar het email adres… net even anders

  succes!

  from Elena
  to info.fi@kaf.fi
  date Sat, Nov 13, 2010 at 11:18 PM
  subject kirje

  hide details 11:18 PM (7 minutes ago)

  Hyva ystava,

  Nimeni on Elena, olen 33 vuotias ja olen kirjallisesti teille maakunnassa Venjll.

  Olen toissa kirjastossa ja sen jalkeen tyoni olen saa kayttaa tietokonetta, kun se on mahdollista. Loysin joitakin osoitteita Internetissa, ja paatin kirjoittaa teille taman kirjeen.

  Minulla on tytar 9-vuotias, hanen isansa jatti meidat, ja me elamme aitini kanssa.

  Koska sietamaton kuuma saa tana kesana lahes kaikki perunat ja kasvikset saavat kuivua meidan garden.Many metsia poltetaan. Olimme tuomittu nalkaan, ja vietimme kaikki pikku saastot ostaa muutaman pussit perunoita tulevan talven (se on kauheaa, koska hinta perunoiden tuli nyt 2-3 kertaa kalliimpia kuin viime vuonna).

  askettain aitini menetti tyopaikan vuoksi syvaan kriisiin alueemme ja nyt tilanne muuttunut toivottomaksi.

  Kaasu ja sahko ovat hyvin kalliita, eika meilla ole varaa lammittaa kotiin Amy enemman.

  Talvi on tulossa ja saa tulossa kylmempaa paivittain. Ainoa mahdollinen tapa lammittaa kotimme on kayttaa kannettavia uuni, etta lampo ja palavan puun. Olemme puu-saastoja meidan navetassa ja tama uuni lammittaa kotona koko talven ilman kustannuksia meille.

  Valitettavasti emme voi ostaa uunin meidan paikallisille markkinoille siita syysta arvo uuni on 8,425 ruplaa, ja se on erittain kallis meille (Equival. on 196 euro).

  Toivon, etta voitte auttaa meita. Jos sinulla on vanha kannettava uuni, ja jos et kayta sita enaa, me voidaan hyvin kiitollinen, jos voit lahjoittaa sen meille ja jarjestaa kuljetuksen uunin meille (asumme 200 km Moskovasta).

  Aion odota vastausta.

  Elena

  PS: Pahoittelen virheita tulee taman kirjeen, olen kaantanyt sen avulla Google-kaantaja.
  Vastatkaa Englanti kielella koska olen opiskellut sita koulussa. Jos vastaus on suomeksi, en voi ymmartaa sinua.
  Kiitos.

 5. DoubleUK 14 jaar geleden

  Dat mensen vandaag de dag nog in deze doorzichtige oplichterij trappen.
  En J. Reijn is gewoon een andere oplichter die zijn rekeningnummer ‘beschikbaar’ stelt om andere mensen geld afhandig te maken.

  Google even op de regel: “Mijn naam is Elena, ik ben 33 jaar oud en ik ben schrijf u vanuit een provincie in Rusland.”
  En je vindt voldoende info waaruit blijkt dat het -natuurlijk- een scam is.

  Het grappige is dat de mail in vrijwel foutloos Nederlands is opgesteld en eindigt met de mededeling om in het Engels te antwoorden. Ze heeft dus wel een Russisch-Nederlands woordenboek. Maar geen Engels-Russisch. Ach gut. Zullen we haar een woordenboek sturen?

 6. Jay 14 jaar geleden

  Kom op nou gasten! Nemen jullie mij nou in de zeik of begrijpen jullie echt niet dat dit een grap is? Als je het IQ van deze site niet aankan, kun je beter hier ff loeren: http://www.geertwilders.nl

 7. Willem 14 jaar geleden

  Fantastisch initiatief! Ik heb net 5 euro overgemaakt. Het is niet veel, maar alle beetjes helpen. Sommige mensen realiseren zich niet hoe goed we het hier in Nederland hebben.

 8. Danny 14 jaar geleden

  Deze mail kreeg ik ook vandaag ineens binnen, is dit echt waar of is dit gewoon oplichting…. ik denk zelf dat dit pure oplichting is, of heb ik dit fout??

 9. Lieke van Lexmond 14 jaar geleden

  Danny, weet je zeker dat je je adres niet ergens op internet hebt achtergelaten?

 10. buitenkijver 14 jaar geleden

  Wat moet zij met al die kachels?

 11. Roeli 14 jaar geleden

  Geloof deze onzin toch niet…half Nederland kreeg deze mail…de centjes komen bij een oplichter terecht en beslist niet bij een arme vrouw.

 12. ano 14 jaar geleden

  hoop dat ze sterft van de kou, kut oplichters , aan de paal met ze

 13. Erik 14 jaar geleden

  kom op zeg webmaster….. Dit is zo’n onzin. Google eerst eens voordat je zulke berichten plaatst.

 14. Nico 14 jaar geleden

  verzoek ik iedereen van de Golden Spoon een paar jepo’s naar mijn rekening over te maken dan zorg ik dat het bij Elena terecht komt

  Ja, ja…

 15. Jeroen 14 jaar geleden

  Hahaha heerlijk synisch en sarcastisch geschreven, vooral heerlijke comments van mensen die denken dat de schrijven zelf niet weet dat dit een spam mailtje is. (Heb btw meteen 10 euro gestort!)

 16. Jay 14 jaar geleden

  Typisch Nederlands die reacties hierboven! Alleen maar aan jezelf denken! Nou, ik heb Elena persoonlijk gesproken en ga dit weekend naar haar toe om een mooie kachel uit te zoeken! Mede dankzij gulle gevers als Jeroen hebben we al een mooi bedrag bij elkaar om Elena en haar moeder te helpen….
  Na het weekend komen de foto’s! En blijf storten!!!

 17. G.B. 14 jaar geleden

  Jongens, deze email kreeg ik ook net. Soms zijn die spam heel slim en je trapt er bijna in. Maar het is simpel. Kopier een paar zinnen en gooi die op google. Zo zie je dat die tekst overal gelpaatst is. Zo kwam ik ook bij deze forum. Als je arme mensen wilt helpen, zijn er zoveel manieren om dat te doen, zelfs in Rusland.
  Succes,
  G

 18. Pim 14 jaar geleden

  Ik heb nog een oude kachel over! Jay, kun je die dit weekend even komen halen, want hij staat hier nog al in de weg.

 19. piet van de overkant 14 jaar geleden

  Me vrouw en ik hebben het niet zo ruim nee intege deel maar toen ik deze bericht las hebbe we al onse kindere spaarrekkening weg gedaan want dese vrouw is heel arm en wij vergeleke haar niet zo dus ik zeg doe maar veel storte

 20. Boris Bilspleet 14 jaar geleden

  Dit verhaal raakte mij ook werkelijk zo diep dat ik heb besloten om de daad bij het woord te voegen en mijn eigen verwarming uit mijn huis te slopen en naar het postkantoor te brengen. Deze komt waarschijnlijk maandag of dinsdag aan bij Elena. Deze winters zijn hier nou eenmaal niet zo streng als in Rusland en je moet er toch niet aan denken dat een meisje van 9 doodvriest. Dan maar zelf in de koude zitten. Allemaal erg akelig en ik ben hier helemaal van slag van. ps: Japie je krijgt geen rooie rotcent van me!

 21. Nasty JayPee 14 jaar geleden

  Heren,

  Hier nog een geestige column mbt internetfraudeurs. Nogmaals dank voor jullie serieuze reacties 🙂

  http://www.depers.nl/binnenland/525338/Russin.html

 22. Nick 14 jaar geleden

  Ik kreeg deze mail ook,maar hij is nep.
  Ik ging er op in en kreeg een foto.
  Als je rondzoekt zijn er honderden van deze mails verstuurd.
  Ik wilde serieus helpen,maar dit is nep.. ik stop er mee.
  Ik dacht,laat ik die mevrouw eens helpen..maar haar foto staat overal met het kindje,en de moeder.
  Het verhaal klopt niet.

 23. Tegen oplichting 14 jaar geleden

  heerlijk dat er mensen zijn die alles echt zo maar geloven! Je mag ook veel geld naar mij overrmaken hoor.

 24. Nick 14 jaar geleden

  Dear Nick,

  Thank you very much for your message.

  The weather is very cold here already (minus 10 degrees). We don’t know what
  to do and how to heat our home.

  I will be very grateful to you if you can help us to buy the oven in our
  local market. It will heat our home all the winter.
  We have a chimney and I will connect it with the oven not to have the smoke
  inside of our home.

  You can send your help in Euro to my bank account:

  Beneficiary Bank:
  BANK VTB 24
  SWIFT: CBGURUMM
  Bank head-office address: Myasnitskaya 35, Moscow, 101000, Russia.
  Beneficiary:
  Galitsyna Elena Fedorovna,
  Account 40817978306510010000
  Purpose of the remittance: Help for Elena

  Please indicate Beneficiary exactly as Galitsyna Elena Fedorovna, otherwise
  your help will not reach us.

  Also you may need our home postal address:

  Lenina Ulitza 117-5
  Kaluga 248000
  Russia.

  I hope to hear from you soon.

  Elena.

  Elena vraagt al 5 jaar geld en staat op de fraude lijst.
  Ze doet dit samen met ene Vladimir.
  Van Duitsland tot Japan krijgt iedereen deze brief en ik heb intussen 6 mail adressen en banknummers van haar, dit is nep.

 25. Dikkie 14 jaar geleden

  Ik heb er maar eens een mailtje aan gewaagd want zij is toch echt zielig.

  Ben benieuwd naar haar antwoord:

  Hallo Elana,

  Hoe kan ik je helpen?

  Ik kan eventueel per pakketdienst een kachel opsturen.

  Zou je dan wel de verzendkosten voor je rekening kunnen nemen aangezien ik weinig geld heb. Wel heb ik een goede kachel over zodat je het deze winter niet koud hoeft te hebben.

  Zou je mij de verzendkosten per Western Union kunnen versturen zodat ik voo kerstmis de kachel naar je toe kunt sturen jij je moeder en je zoontje van 10 het niet koud hebben in 2011.

  Groet,

  Ker e Lelec

  P.S. Ik heb dit in Russisch geschreven via een goed vertaalprogramma op internet.
  Zou je mij in Engels of Hausa (Nigeriaans) kunnen antwoorden?

 26. ikke 14 jaar geleden

  Ik had echt heel veel medelijden met haar. Heb bij vrienden zo’n honderd kachels gevraagd. En ben ze zelf af gaan leveren in Rusland. Wat een klere eind rijden zeg! Maar het was heel bijzonder om haar te ontmoeten. Wat was ze blij. Honderd kachels. De vorige dag had ze er hal 500 uit Duitsland gekregen. En de dag daarvoor al 2000 uit China. Wat was ze blij dat ze eindelijk haar kleine huisje met weldadige warmte kon vullen. Nou, de komende jaren heeft ze kachels genboeg, evenals haar nageslacht. Zelfs de burgemeester was aanwezig om mij, hartelijk Hollander te verwelkomen. Wat hebben wij het goed hier in Nederland, en wat zijn wij goed, en wat zijn wij goedgelovig met z’n allen. Ik heb het heel bijzonder ervaren allemaal, daar bij Elena. Wat een lieve meid. En ze kan al een paar woorden Nederlands… ja ja… zonder woordenboek!! Weet je welk woord ze al kan? Nou: ” Geld, geld”. Ze roept dat de hele dag. En weet je wat ze nog meer kent in het Nederlands? ” Domme Hollander, domme Hollander!” Echt leuk, wat een schat, die Elena

 27. Gijs 14 jaar geleden

  Kom op mensen,
  geef je geld en energie aan een echt goed doel maar niet aan oplichting.
  kijk maar ff hier: http://www.radio1.be/programmas/peeters-pichal/mail-van-elena-uit-rusland?page=1

 28. Gijs 14 jaar geleden

  Hé J. Reijn, stuur je die onwetende mensen wel hun geld terug? Voortaan verder kijken als je neus lang is. ieder normaal mens weet toch dat dit pure oplichting is. Kijk dan eerst even op internet voordat je een actie opzet.

 29. Fleur 14 jaar geleden

  Thnx Gijs, maar WTF; ik heb inmiddels ook al 100 euro overgemaakt en vorige week kwam mijn Poolse klusjesman de kachel uit de kinderkamer van Solange halen om deze zsm naar Elena te transporteren…

  Volgens de klusjesman kwam er koolmonoxide of zoiets uit en was het een gevaarlijk ding. Maar zowel ik als mijn kind hebben niks geroken of überhaupt gas gezien. Jammer, wil nu graag mijn kachel terug…

 30. Somebody 12 jaar geleden

  Hee,

  Dit is dikke scam jongeee. Weettewel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?