Op zaterdag 1 augustus a.s. organiseert Chemistry weer de Gay Pride SummerJam op het Amstelveld. Dit jaarlijks terugkerende feest, tijdens de voorbij trekkende Boten Parade op de Prinsengracht, is een statement voor “Freedom & Tolerance”. 

 

De GayPride 2009 komt er aan. Het jaarlijkse weekend voor Gays en Lesbians is voor velen vooral de viering van de ‘typisch Amsterdamse verworvenheden’ als tolerantie en vrijheid. Zaken waar we in Nederland trots op horen te zijn en die in het huidige maatschappelijke klimaat helaas nog steeds verdedigt moeten worden… en dat gaan Chemistry  op 1 augustus op het Amstelveld dan ook doen!

 

Als je de kranten leest zou je haast denken dat er niets meer kan of mag in Amsterdam. Berichten over homohaat, aso- taxichauffeurs en uitgaansgeweld vullen de kolommen. Maar ook zero-tolerance onzin van de overheid met betrekking tot geluidsoverlast, drugs of het staan-op-terrassen versterkt de indruk dat Amsterdam het vooral had en niet meer heeft.

Het Gay Pride weekend is de etalage van een tolerante en vrije stad waar nu eens niet hetero of ‘normaal-zijn’ de norm is. Het Gay Pride weekend is eigenlijk het beste visitekaartje van Amsterdam met alle gay-events en activiteiten en de Canal-Parade als hoogtepunt. Er worden alleen hiervoor al 350.000  toeschouwers verwacht.

 

Voor Chemistry is het heel erg belangrijk om zich op deze dag te manifesteren. Daarbij is het Amstelveld de mooiste locatie en mede door de lineup wordt er dan ook een nog feestelijker feest  dan op voorgaande edities verwacht. Voor degenen die Koninginnedagtijden en Gaypride door elkaar halen …het is feest van 12 uur ‘s middags tot 01 uur ‘s nachts!

Nieuw bij deze editie is dat het podium aan de andere kant van het plein wordt gesitueerd. Bij het 80’s en 90’s feest dat Chemistry met Koninginnedag i.s.m Veronica gaf, is hiermee al geëxperimenteerd, zodat er betere indeling ontstaat en het geluid en de horeca beter tot zijn recht komen. Het feest wordt in nauwe samenwerking met cafe-restaurant Nel op het Amstelveld neergezet.

 

* We come Together *

 

 

Zaterdag 1 augustus 2009

GayPride SummerJam

(A party for freedom & tolerance)

12:00 uur – 00:00 uur (muziek van 14:00 uur tot 00:00 uur)

Line-up:  Covergirl Sunny (Supperclub ), Brian S  (Rush)  Lupe (Unk); TinLei (Future Generations); Marcello (Chemistry); Carlos Valdes  (Vreemd); Banda Bassotti  (Rekord3r); Jaziah (ThunderClap); Victor Coral (Babylon).

 

Amstelveld – Amsterdam  

www.chemistry.nl  en www.gaypride.nl & www.weareproud.nl & www.nelamstelveld.nl

6 Reacties
 1. Rodock 15 jaar geleden

  dan dors ik dus an t twiske te bennen, verwelkomd worden in de toekomst
  Wel jammer dat ik mijn super elastiek en 4cm bouwnieten dan niet kan gebruiken richting de pride…

 2. Het Gierteam 15 jaar geleden

  Gierteam zal zich ook laten verwelkomen. ‘We benne benieuwd wat de toekomst ons zal brenge’ aldus het Gierteam…

 3. Het Gierteam 2 15 jaar geleden

  Wij van Het Gierteam 2 vinden de Gaypride gay.

 4. Tauge 15 jaar geleden

  hopen dat Eelcootje Koninginnen8 & GP niet door elkaar haalt.

 5. fjezze fegget 15 jaar geleden

  eelco kan tegenwoordig nog geen feest in een pakje boter slaan…

 6. berend 15 jaar geleden

  Door alle onzekerheden betreffende het Gayfeest in hartje Amsterdam, heb ik toch maar besloten om het heterofeest in het Twiske te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?