De complete line up:

MAIN
Loco Dice
2000 and One
Onur Ozer
Amsterdam 661 live
Guy Gerber
Daniel Sanchez
Ille Bitch & Unders
Juan Sanchez

TECHNO
Ben Sims
Secret Cinema
Gregor Tresher
Rejected
Deetron
Warren Fellow
Wouter de Moor

CIRCUS
Karotte
De Man Zonder Schaduw
Radioslave
Tobi Neumann
Isis
Rauwkost live
Dennis Ruyer

FUTURE
Lauhaus & Boris Werner
Jimpster
Agnes live
Melon
Dekmantel djs
David Labeij live
Jobez
Philip Young
Mike Sheridan

BACKYARD
Flowing
Makam live
Johanna Mercker
Mulder live
Olivier Weiter
Moritz
Naald & Draad
Robert Powlson
Tony Boogs

Het wordt ongetwijfeld weer een van de bijzonderste en gezelligste festivals van de Hollandse festivalzomer: Welcome to the Future 2009, op zaterdag 1 augustus in natuurgebied het Twiske bij Amsterdam. Van twaalf uur ‘s middags tot middernacht presenteert WTTF een internationaal programma op vijf podia, met de allerbeste techno, house en minimal.

Ook in 2009 biedt Welcome to the Future op het hoogtepunt van de Hollandse zomer een avontuurlijk programma met zo’n veertig dj’s en live-acts. De grote namen uit de voorhoede van de internationale dance, aangevuld met vertegenwoordigers van de nieuwste generatie. En met natuurlijk veel persoonlijke favorieten.

Zoals LOCO DICE, groot geworden in de roemruchte DC10 in Ibiza, al jarenlang vaandeldrager van de betere techno en house en inmiddels doorgedrongen tot de absolute wereldtop. En wat te denken van Cocoon-resident en meester-dj ONUR OZER, die met zijn gedreven, percussieve techno elke dansvloer om zijn vingers weet te winden? Cocoon is dit jaar sowieso sterk vertegenwoordigd, want ook techno-sterren GREGOR TRESHER en online casino TOBI NEUMANN maken hun opwachting – respectievelijk in de Techno- en Circus-area.

Ook niet te missen: de Israelische pionier GUY GERBER, die afgelopen jaar diepe indruk maakte op zijn ADE-Supplement Facts labelparty, en de Zwitserse DEETRON, wiens smaakvolle Detroit-techno helemaal op zijn plaats is op het festival.

Engeland was in vorige edities nauwelijks van de partij op WTTF, maar dit jaar staan er maar liefst drie Britse top-dj’s: oudgediende BEN SIMS (afsluiter op de techno-stage), de fabuleuze RADIOSLAVE, die met zijn hypnotiserend diepe techno een vaste plek verwierf in de hippe Berlijnse club Berghain, en JIMPSTER – een van de grote namen van de Britse deep house-sound.

House krijgt dit jaar voor het eerst ook alle ruimte op WTTF, want het vierde (Future-)podium is helemaal gewijd aan de zwoele, sexy grooves, met onder andere DAVID LABEIJ (live), de DEKMANTEL DJ’s, MELON, LAUHAUS & BORIS WERNER en een live-optreden van de Zwitserse AGNES, die dit jaar al twee keer serieus rockte op WTTF-edities in Studio 80.

En natuurlijk zijn er weer enkele dj’s die wegens succes worden geprolongeerd. Zo mocht KAROTTE (voor wie WTTF een van zijn favoriete festivals is!) natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. Evenals 2000 AND ONE, aka Dylan Hermelijn, die het publiek bij de mainstage vorig jaar compleet in zijn ban bracht en uitgroeide tot de held van de dag.

2000 and One, kopstuk van de ‘Nieuwe Amsterdamse School’ werd vervolgens ook ruim belicht in de grote WTTF festivalreportage in de toonaangevende Britse MixMag, die duidelijk maakte dat de Hollandse techno- en nu-house nu ook internationaal op de kaart staan.

Daarom ook in 2009 weer ruim baan voor de Nederlandse scene, die met labels als 100% Pure, Intacto, Remote Area, Thirtyonetwenty, Smoke, Wolfskuil, EC, 90 Watts, Bla bla en Soweso sterker is dan ooit te voren. Een kleine greep uit de dj’s en live-acts van eigen bodem: AMSTERDAM 661 live (het enige festivaloptreden van deze zomer!), REJECTED, SECRET CINEMA, WARREN FELLOW, RAUWKOST live, DE MAN ZONDER SCHADUW, DANIEL SANCHEZ, ILLE BITCH & UNDERS, ISIS, PHILIP YOUNG, WOUTER DE MOOR en MAKAM live. Bovendien presenteert WTTF op het Backyard-podium de hotste nieuwe namen die de volgende Nederlandse generatie vertegenwoordigen, van ROBERT POWLSON en OLIVIER WEITER tot MULDER, JOHANNA MERCKER en dj-team FLOWING.

Kortom, was je er de vorige twee edities niet bij, dan is er dit jaar geen enkel excuus meer om het leukste festival van 2009 aan je voorbij te laten gaan. De voorverkoop start op zaterdag 2 mei, tickets kosten € 41,- (ex. fee) en zijn verkrijgbaar via , reserveringslijn 0900-300 6000 (45 cpm), alle outlets van Free Recordshop en de bekende voorverkoopadressen.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?