ZATERDAG 21 JULI 2007, 12:00-24:00, BLIJBURG

Costa del Soul op Blijburg

Op zaterdag 21 juli brengen Vreemd, The Rendez-Vous en Blijburg weer bezieling aan de Amsterdamse kusten, tijdens de derde editie van Costa del Soul.

Ook deze keer kunnen bezoekers van het jaarlijks terugkerende festival weer genieten van een bonte verzameling muzikanten, beeldend kunstenaars en performers.

In maar liefst Vijf verschillende area’s – vier podia en een boot – vieren een kleine honderd artiesten de diversiteit en kwaliteit van onze hoofdstedelijke underground.

Vorig jaar wisten ruim drieduizend bezoekers hun weg te vinden naar het festival, dat ook deze zomer weer een zinderend spektakel belooft te worden.

Lees verder bij : extra info

www.costadelsoul.nu

www.blijburg.nl

bericht geplaatst door : smokumDe Costa del Soul stage staat in het teken van soul, hiphop, funk, triphop en andere muziek met een soulvol tintje. De Australische dance band Loonaloop bijvoorbeeld haalt zijn inspiratie bij uiteenlopende acts als Faithless, Leftfield AC/DC en Spearhead, maar weet deze invloeden op uiterst sierlijke wijze samen te smelten tot een aanstekelijk muzikaal offensief met een soulvol tintje.

Evenals The Lefties Soul Connection, een Nederlandse funkformatie die gewapend met drums, gitaren en een Hammond orgel de rauwste soulsounds aan de man weet te brengen. Andere kopstukken zijn Steven de Peven en Aardvarck, die vergezeld van hun Xtreme lowclimbing act een spectaculaire showcase geven. Samen met deejays als Leroy Rey, Phil Horneman, The Flexican, Tom Trago en Mr. Wix zetten zij van twaalf tot twaalf de mainstage in lichterlaaie.

Maar ook op de andere vier podia is het goed toeven. Zo staat op de tweede stage Willie Wartaal van De Jeugd Van Tegenwoordig, die zowel achter de decks als aan de microfoon zijn mannetje weet te staan. San Proper van Choque zet met zijn zompige beats menig dansvloer in lichterlaaie. En Wanna Be A Star weet ook zonder paaldans een aardig plaatje te leggen.

Red Bull geeft Vreemd vleugels op het strand met een waanzinnig geluidssysteem en daar leggen ond anderen de uit Madrid overgevlogen live-artiest Tadeo (net28, Madrid, Spanje), die met zijn hypnotiserende sounds heel de wereld over reist. Daarnaast minimal-goeroe-in-spé Boris Werner en niet te vergeten househelden Melon, Edo Salgado en Mesjokke.

De verrijdbare bakfiets soundsystem van Error Krew zorgt voor mobiel plezier met deejays als Kostas Hom, Kwik en Frank Haag. En last but not least de Goed Bezig muur, die in de loop van de dag wordt beschilderd door een keur aan kunstenaars en designers. Ottograph3000 tot Out Of Order en van Klaasz Breukel tot Menno Schenk, zij nemen stiften, kwasten en spuitbussen mee om de blanco muur tot kunstwerk om te toveren.

Daarnaast biedt Costa del Soul nog een hele hoop andere mogelijkheden, zoals een over the top VIP-arrangement op de Red Bull boot met deejays als Shiva, Herwin Bonardi en When Harry Met Sally. Of wat te denken van de speciale kinderopvang, waar ouders hun grut een dag lang onder kunnen brengen zonder ernaar om te kijken.

Om nog maar te zwijgen over de mega-houtskool-barbecue, de imposante videoshows van KGB & Lemonade en de talloze acts van performers als The Color of Sin, Link Loeder, Over de Roy-je of Mar-vellous. En als zelfs dat alles je niet kan bekoren, kun je altijd nog genieten van het strand dat deze locatie te bieden heeft. Want Blijburg blijft het enige Amsterdamse stadsstrand waar gezwommen mag worden – en wie weet bestaat het over een paar jaar niet meer.

Des te meer reden dus om te komen kijken op Costa del Soul, het best bewaarde geheim van vorig festivalseizoen.

Voorverkoop start Zaterdag 7 juli op de benedengenoemde voorverkoopadressen. Meer info op www.costadelsoul.nu // www.blijburg.nl // www.therendezvous.nl // www.gajealvreemd.nl // www.blijburg.nl // www.myspace.com/costadelsoulfestival

Datum: Zaterdag 21 juli

Tijd: 12:00 tot 24:00 uur

Locatie: Blijburg – Bert Haanstrakade 2004 – Amsterdam

Prijs: 17,50 aan deur (12,50 voorverkoop)

Line-up: Rendez Vous Stage1: Loonaloop LIVE (Australie), The Lefties Soul Connection LIVE, Rednose Distrikt (Steven de Peven en Aardvarck), Zender, Wicked Jazz Sounds met Leroy Rey en Phil Horneman, The Diaz Brothers, Wix, Tom Trago, The Flexican, mc Se7en, Taco Fett, Delay, Elmar en de Breezersletjes!

Rendez Vous Stage 2:Willie Wartaal (Jeugd van Tegenwoordig), Radar, Girls love dj’s met Missing Links en Rubywax, When Harry met Sally, Wanna be A Star, O-Boogie, Cinnaman, San Proper, Bobbie Morel en Michelle Sars

Red Bull geeft Vreemd Vleugels Strand: Tadeo LIVE(Madrid, Spanje), Steffi, Boris Werner, Sandrien, Carlos Valdes, Richard Parker, Prutt, Olaf Boswijk, Edo Salgado, Brent Roozendaal, Aron Friedman, Tic Tac, The Colour of Sin, Mar-Vellous, Miss Handel, Link Loeder & Over de Roy-je.

Error Krew Bakfiets Soundsystem: Leonard Posso a.k.a. Serif
(Nyc), Kostas Hom, Kwik, Raoul Fleischmann, Frank Haag, Hakki Takki, Rombout, Foreign, Tamara en V-Neal

RedBull Boot: Jaziah, Shiny Shady, Hero Bonardi, Wanna be A Star, When Harry met Sally, Wanka, M-cecile en Shiva.

Goed Bezig Muren: Kwasten met de gasten collectief:
Ottograph 3000, Juice, Out of order, King Chuub, Menno Schenk, Atti, Boxie, Super Electric, Snar, Jeanpierre Voogt, Oops, Miss Blackbirdy, Honderd helden, Besok, Dhm, Dezi, Royalsteez, Klaasz, Plusminus Produkties, Delicious Ink, Yowi, Daniel Liddiard, Naad, Mr.t., Sabine Pascale, Chaos, Danny Merk, Zender en vele anderen…

VJ’S: KGB, Lemonade, Out of Order

Meer info www.costadelsoul.nu
www.myspace.com/costadelsoulfestival
www.therendezvous.nl
www.gajealvreemd.nl
www.blijburg.nl

Presale: www.costadelsoul.nu
Aub (Leidscheplein & www.aub.nl)
Blijburg (Bert Haanstrakade 2004)
Killa Cutz (Nieuwe Nieuwstraat 19d)
Ruh Hour (Spuistraat 98)
Outland Records (Zeedijk 22)
Zipper (Huidenstraat 7)
Cafe Finch (Noordermarkt 5)
Tommy’z Toko (Admiraal de Ruijterweg 85)
Paul Frank (Hartenstraat 23)
Henx (St. Antoniebreestraat 136)
Cafe Diep (Nieuwezijds Voorburgwal 256)
Hanazuki – Vijzelstraat 87

=== einde persbericht ===

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?