Moeilijk… ik ben erbij
Er werd op de verschillende fora al druk over gespeculeerd: welke artiesten zouden er geboekt zijn voor het eerste Welcome to the future festival van ID&T waar we vorige week al melding vam maakten? Zouden de namen zich kunnen meten met de line ups van de andere openlucht feesten op de (over?)volle festivalmarkt in ons land? Kijk hieronder en trek je conclusie.

Van 12.00 uur ’s middags tot middernacht zullen alle stijlen van techno, van de klassieke Detroit-stijl en de jaren negentig-techno tot de nieuwste minimal aan bod komen op de vier podia die het Welcome To The Future festival telt.

Zo staat de Amerikaanse dj-producer Josh Wink, al sinds de vroege jaren negentig en zijn eerste hit ‘Higher state of consciousness’, een van de grote namen van de acid-techno, op geen ander festival in Nederland deze zomer.

Derrick May is al twintig jaar een begrip in technoland. De Detroit-pionier, met zijn alltime klassieker ‘Strings of life’ een van de grondleggers van de techno, mag natuurlijk niet ontbreken, en al helemaal niet omdat hij als dj momenteel in topvorm is.

Shinedoe, de Afrikaanse koningin van de techno, brak drie jaar geleden internationaal door met haar ‘Dillema’. Sindsdien draait ze nog maar zelden in ons land, want met haar mooi vloeiende technosound wordt ze inmiddels overal ter wereld op handen gedragen.

Steve Bug (Berlijn) en de van oorsprong Chileense Luciano zijn twee van de grote namen van de nieuwe Duitse (minimal)techno. Luciano doet het altijd goed op de Nederlandse podia, terwijl Steve Bug – grote man van het toonaangevende Pokerflat-label – inmiddels populairder is dan ooit dankzij een hele reeks imponerende dj-sets op onder andere Mystery Land, Voltt, Static en 5 Days Off.

Karotte (Peter Cornely), een van de residents van U60311 en Cocoon in Frankfurt, is zo mogelijk nog populairder, getuige de opkomst op feesten waar hij recent draaide. Dit onverbiddelijke feestbeest is dan ook een echte publieks-dj, die elke dansvloer gegarandeerd los laat gaan. Op Welcome To The Future sluit hij af met een 3 uur set.

M.A.N.D.Y. is een van de troeven van het Berlijnse Get Physical-label, dat we natuurlijk kennen van Booka Shade. Eveneens uit Berlijn komt Paul Kalkbrenner, een dj die al meermalen een verpletterende indruk maakte in ons land en inmiddels beschikt over een grote schare trouwe fans.

Het tweede podium op het Welcome To The Future-festival staat in het teken van de stevige techno, met onder andere de Rotterdamse technopionier Speedy J en de Duitse Chris Liebing, een gevierde techno-ster die zijn publiek altijd geeft waar het voor gekomen is. Verder Rejected – het dj-team van onze nationale technotrots Joris Voorn – nieuwkomer Juan Sanchez en Dimi Angelis, een dj uit de kring rond Steve Rachmad.

Traditiegetrouw presenteert Welcome To The Future ook op dit eerste festival veel live-acts. Zoals het Frans-Aziatische Technasia, dat op Innercity al met een dj-set

te horen was, maar nu op volle oorlogssterkte aantreedt. Het is het enige concert dat de groep dit Nederlandse festivalseizoen geeft.

Ook de Amsterdamse technolegende en liveact Quazar, veertien jaar geleden oprichter van Welcome to the future, staat natuurlijk op het festival. Evenals housemaster Eric de Man (jarenlang resident op de feesten in Paradiso) en Le Clic, een groep die het afgelopen jaar door heel het land toerde en zich heeft ontpopt tot een van de sterkste vertegenwoordigers van de nieuwe Amsterdamse underground.

Andere live-acts op het festival zijn het zeskoppige Amsterdam 661, Jason & The Argonauts en Kabale Und Liebe, allemaal vertegenwoordigers van de nieuwste lichting minimal techno, die onze hoofdstad in het afgelopen jaar weer een bruisend centrum van nieuwe muziek heeft gemaakt.

Verder op het programma De Man Zonder Schaduw & Ille baby, het illustere duo onder andere bekende van de Gasten Zonder Grenzen feesten. Ook Lauhaus, Nuno Dos Santos, Darko Esser, Makcim, Carlos Valdes, Sandrien, Dorine Dorado, Boris Werner en Daniel Sanchez vertegenwoordigen de toekomst op het programma van Welcome to the future: stuk voor stuk dj’s en producers die maken dat Nederland – als het gaat om techno en minimal – voor het eerst in jaren ook internationaal weer meetelt.

De voorverkoop van Welcome to the future start aanstaande zaterdag 12 mei bij TicketOnline.nl. Let op: de eerste 500 kaarten kosten slechts 30 euro. Daarna is de prijs 37 euro. Op zaterdag 19 mei start de voorverkoop bij Ticketbox, de Free Record Shop, TicketOnline.nl en de bekende speciaalzaken.

In willekeurige volgorde de complete line up van Welcome to the future:

Josh Wink (USA, Ovum)
Steve Bug (D, Pokerflat)
Shinedoe (NL, Intacto/100% Pure)
Derrick May (USA, Transmat)
Luciano (CH, Cadenza)
Le Clic live (NL, Wolfskuil)
Boris Werner (NL, Remote Area)
Speedy J (NL, Novamute)
Technasia live (HK/FR, Technasia)
Chris Liebing (D, CLR)
Paul Kalkbrenner (D, Bpitch Control)
Rejected: Joris Voorn + Edwin Oosterwaal (NL, Rejected)
Dimi Angelis (NL, Audiosculpture)
Juan Sanchez (NL, Smoke)
Karotte 3 hrs set (D, Wow!)
M.A.N.D.Y (D, Get Physical)
Quazar live (NL, WTTF)
Darko Esser & Nuno dos Santos (NL, Ovum) / (NL, Compost Black)
Eric de Man (NL, Artform)
Carlos Valdes & Sandrien (NL)
Lauhaus (NL, Elko)
David Labeij (NL, Remote Area)
Kabale & Liebe live (NL, Meerestief)
Amsterdam 661 live (NL WTTF)
Makcim (NL)
Dorine Dorado (NL, WTTF)
Jason & The Argonauts live (NL, Redevice)
Ille baby & De Man Zonder Schaduw (NL)
Daniel Sanchez (NL, Rotzooii)

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?