De Islander line-up is bekend gemaakt! Snel kaarten kopen in ieder geval, want het zal wel een leuk fesie worden!
Check onder extra info het complete persbericht…Line-up Islander bekend gemaakt

Amsterdam, 9 juni 2004

Islander leeft al een tijdje onder muziekliefhebbend Nederland. De buzz zoemt door de stad, mensen praten er over, verwachtingen stijgen. Nog ruim vijf weken en het is zo ver: Islander gaat beginnen. Tijd voor ClubRisk en Art of Dance om de line-up bekend te maken.

De artiesten staan verdeeld over vier podia:

ClubRisk host het hoofdpodium – Celebrating 10 Years of RealHouseMusic!
De line-up van dit podium belichaamt de afgelopen tien jaar ClubRisk. In 1994 gaf Risk zijn allereerste evenement, waar Eric de Man en Dimitri de toon zetten voor realhousemusic. Een jaar later was Derrick May getuige van het eerste succesvolle feest voor het grote publiek. Hij zal speciaal voor Islander een unieke back to back set met Dimitri laten horen. Roog en Erick E zijn ooit bij Risk begonnen als dynamisch duo, wat een groot succes bleek. Ook de Loveboat-heren zullen hier voor het eerst back to back draaien. Carl Craig, technoheld uit Detroit en zeer gerespecteerde muzikale duizendpoot, treedt speciaal voor Islander live op met band. Martin ´Rocking Music´ Solveig brengt voor het eerst in Nederland zijn wereldhit met Jay Sebag live ten gehore. Ook Eric de Man gaat live, met decks en EFX. Dit allemaal staat exclusief op het Islander festival.
Relatieve nieuwkomers Brian S, Laidback Luke en Benny Rodrigues hebben in korte tijd allemaal hun strepen op eigen wijze verdiend. Ze laten hier horen dat ze zeker niet onderdoen voor de oude helden. MC Marxman zorgt voor vocale ondersteuning.

Luvdancin’, de soulvolle dochter van ClubRisk, host het tweede podium – Future Soul Music!
ClubRisk begon dit concept drie jaar geleden in de Paradiso met NewYork-garage in de grote zaal, muzikale fijnproevers konden hun hart ophalen in de puristische kleine zaal. Tegenwoordig staat Luvdancin’ voor alle soulvolle stromingen. Er klinkt een brede mix van oldskool en nieuwe muziek die je weet te raken, meesleept en niet meer loslaat. Het is één van de weinige evenementen die geen hokjesgeest kent.
Op Islander komt de geschiedenis van Luvdancin samen op één podium. Exclusief deze zomer staat hier niet alleen Kenny Dope van de Masters at Work te draaien, ook de legende Jazzy Jeff laat horen waarom hij nog steeds de beste DJ van de wereld mag heten. ‘Back Together’ Ron Carroll brengt met zijn krachtige gospel vocalen en Chigaco house een indrukwekkende one-man-show. DJ Spinna laat met zijn future soul het geluid van de toekomst horen.
Dit podium is niet compleet zonder Mr Luvdancin’ zelf – Cassie 6. Met artiesten als onze eigen royal vocaliste Lex Empress zet hij een unieke cross-over neer tussen vinyl en live. De platen van DJ’s Leroy en Edo Salgado nemen je mee naar een hoger niveau. Als zij draaien heb je geen keuze meer – dansen en genieten. MC Gary ‘the Guru’ is hier de gastheer van de avond.

Rok je soks of vult het derde podium – Next level hiphop that roks je fokking soks of
De heren van het frisse en altijd lekkere Appelsap hosten deze ruimte met hun nieuwe concept. Het is hiphop maar anders, anders maar hiphop. Bij Rok je soks of denk je aan Pharrell, Outkast, Missy en Dizzee; kortom, partytracks met hier en daar een tintje rock en pop. De residents Pusha Mau en SP mogen hier niet ontbreken. Natuurlijk draait Nederlands beste hiphop DJ Mr Wix (Chocolate) ook. Nederlands baanbrekende urban DJteam Partysquad garandeert de top van alle r&b, hiphop, discoclassics en dancehall in één smeltkroes.
Rok je soks of gaat mee met het internationale niveau van Islander: niemand minder dan DJ Premier is een van de headliners. Deze multi-award-winnende artiest veroverde hiphopharten over de hele wereld met zijn groep Gangstarr. DJ Spinbad bewees eind jaren tachtig met zijn legendarische mixtapes dat hij zich mocht meten met de grote hiphophelden der aarde. Rapper CL Smooth domineerde jarenlang de hiphopscène en schreef hij in en ver buiten Amerika geschiedenis. Dit podium is de plek waar je van begin tot eind los gaat. Sweet screaming hostess Melodee & MC Fit zwepen hier artiesten en publiek op.

Last but not least – het Jimmy Woo podium – The dopest club in Amsterdam
Islander heeft de primeur van de eerste outdoor appearance van deze club. In korte tijd werd de Jimmy Woo een regelrechte sensatie in uitgaand Nederland. De internationale allure en het geluid van een uitzonderlijk hoge kwaliteit zorgen ervoor dat deze club zich mag meten met de beste van de wereld. De muziek is eclectisch en uplifting, dansbaar en boven alles opzwepend.
Hier draaien een greep uit de Woo residents DJ Manga, WannabeaStar & Miss Behave en Hitmeister D, die allen hebben bijgedragen in het enorme succes van de Amsterdamse club. Ze worden ondersteund door Antal – de drijvende kracht achter Rush Hour, ‘Mr Dancetracks’ Ewout, Real ‘won’t stop till you drop’ El Canario en het jongste talent dat in de Woo draait – Tom Trago. Drew MC is muzikaal begeleider van dit podium.

De VIPs hebben een eigen podium gehost door het chique hotel Blakes. Onder het genot van een fles Moet Chandon champagne kunnen de Very Important Partypeople aan hun eigen tafel in stijl genieten van hét buitenfestival van deze zomer.

Islander
Zaterdag 24 juli 2004, Javaeiland, Amsterdam

CLUB RISK MAINSTAGE
Celebrating 10 Years of RealHouseMusic!
Carl Craig Live (Detroit, USA)!
Derrick May (Detroit, USA) & Dimitri (back2back!)
Benny Roderigues
Eric de Man (decks, EFX, live!)
Derrick Carter (Chicago, USA)
Roog & Erick E (back2back!)
Martin Solveig (Fr) feat Jay Sebag (NYC, USA)
Laidback Luke
Brian S
Hosted by MC Marxman.

LUVDANCIN’
Future Soul Music!
Kenny Dope (Masters at Work, NYC, USA)
Jazzy Jeff (Philadelphia, USA)
Ron Carroll (Chicago, USA)
Cassie 6 feat. Lex Empress
Leroy
DJ Spinna (NYC, USA)
Edo Salgado
Hosted by MC Gary (Legends of the Underground)

ROK JE SOKS OF
Next level hiphop that roks je fokking soks of
DJ Premier (USA)
CL Smooth Live (USA)
DJ Spinbad (USA)
SP
The Partysquad
Mr. Wix
Pusha Mau
Hosted by MC Melodee & MC Fit.

JIMMY WOO
The dopest club in Amsterdam.
Real El Canario
DJ Manga
Hitmeister D
Antal
WannabeaStar & Miss Behave
Tom Trago
Ewout
Hosted by Drew MC

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?