7 Reacties
 1. Erik 14 jaar geleden

  Het worden er maar 10 en allemaal zijn ze net even anders.

 2. Rodock 14 jaar geleden

  looking good! Houd me op de hoogte!

 3. Nasty JayPee 14 jaar geleden

  Mooie uitvoering. Let wel op de hoekjes! Het vierde gouden velletje mist een hoekje! Nu kun je dit vrij eenvoudig bij werken als je de lijm is opgedroogd en overbodige randjes van de velletjes worden verwijderd. Let op dat je dit met veel beleid doet! Zorg er voor dat je droge handen hebt. Je kunt eventueel ook met een gasbrander deze velletjes eraf branden. In dat geval dien je 10 cm afstand te houden van het tablet.
  Verder dient erop te worden gelet dat de kwast geen haren loslaat. De kwast dient hier van tevoren op te worden gechecked. Gebruik bij voorkeur paardenhaar in plaats van varkenshaar. Paardenhaar is dunner en klemt beter in het handvat van de gemiddelde kwast.
  De strijkbeweging moet (rekening houdende met de zwaartekracht op het Westelijk halfrond) van links naar rechts te geschieden wanneer u rechtshandig bent. Anders uiteraard precies andersom.
  Zorg voor goede belichting. Doe dit nooit in het daglicht! Daglicht weerspiegelt teveel in het goud, waardoor het lastiger is de goudenvelletjes egaal op het tablet aan te brengen. TL licht volstaat doorgaans.
  Zorg dat het tablet met zo’n 45 graden op de houder ligt. Dit om te voorkomen dat de velletjes gaan ‘glijden’.

  Voor meer info kun je altijd ff mailen!!!

 4. Ome Rodock 14 jaar geleden

  oooww SNAP! son…

 5. smkm 14 jaar geleden

  snap d’r geen jota van, wat is t ???

 6. Erik 14 jaar geleden

  Haha das een goeie!!!!
  Juist deze oplegtechniek heeft een minmaal percentage verspilling. Normaal wordt 50% van bladgoud los op blad verspilt. Zelfs een paardenharen kwast is te hard en geeft krassen, zelf gebruik ik een marterharenkwast. De afstand die ik moet houden is ongeveer 10 tot 5mm zodat het bladgoud door statische werking van de goudoplegger naar het bestreken glasoppervlak ‘springt’.
  Er komen nog een paar kleine dingetjes bij kijken, echter is dat nogal diepgaand….
  Erikieee

 7. Berand 14 jaar geleden

  nou erik… spannend heur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?