De politie heeft vrijdagochtend vier taxichauffeurs aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. De mannen, tussen de 24 en 35 jaar oud, zouden 24 uur per dag op bestelling verdovende middelen naar hun klanten hebben gereden. Dat maakte de politie bekend.

Agenten hebben de verdachten in alle vroegte van hun bed gelicht. Daarbij namen ze vijf taxi”s, zes personenauto”s, luxe goederen zoals dure telefoons, plasmatelevisie”s, sieraden en verdovende middelen in beslag.

De politie kwam de chauffeurs op het spoor na een tip. Binnen de kortste keren ontstond een groot onderzoek naar de dealers. Daaruit bleek dat de verdachten duizenden telefonische bestellingen kregen per week. Op een afgeluisterde gsm waren in zeven dagen tijd maar liefst vijfduizend gesprekken gevoerd. De verdachten deelden de telefoon, waardoor de politie vermoedt dat sprake is van een netwerk.

Als de bestelde taxi voorreed, stapten de klanten in. De politie gaat ervan uit dat in het voertuig de drugs werden overhandigd. Opvallend is dat de kopers over het algemeen een goede opleiding hebben genoten en dat ze over meer dan een online casinos gemiddeld inkomen beschikken.

Twee van de chauffeurs zijn aangesloten bij een taxicentrale. De politie vermoedt dat ze met de taxi alleen maar hun illegaal verkregen inkomsten wilden witwassen. Bij het onderzoek is daarom ook de Inspectie van Verkeer en Waterstaat ingezet.

Verder deden financieel rechercheurs mee aan het onderzoek, aangezien de mannen in koophuizen woonden of appartementen huurden waarvoor maandelijks flink wat moest worden betaald. Ze hadden naast de taxi”s ook nog dure auto”s. Opmerkelijk, volgens de politie, voor hun leeftijd.

Enkele trouwe klanten hebben dit weekeinde Taxi Moos te bereiken voor het witte goedje, zonder resultaat. Inmiddels zijn de klanten van Taxi Moos opgevangen door conculega”s.

EINDE BERICHT

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?