Na anderhalf jaar is Kaap Kot terug van weggeweest. Het stadstrand paviljoen is verhuisd van het Zeeburgereiland naar de Korte Ouderkerkerdijk aan de Amstel.

Het nieuwe stekkie is op bedrijven terrein Amstel I, bij (Metrostation) Spaklerweg, naast het Waternet hoofdkantoor (zon technisch een zeer goede plek). De tent is reeds geopend voor lunch, diner en veel pils.
Ergens in 2009 gaat Kaap Kot richting IJburg naar de nog aan te leggen jachthaven.

Binnenkort wordt de situatie ter plaatse gecheckt, uiteraard per boot.

bericht geplaats door : smokum

Kaap Kot even op bedrijventerrein

AMSTERDAM – Kaap Kot keert terug. Het café-restaurant, dat anderhalf jaar geleden moest sluiten, gaat in mei open aan de Amstel. In 2009 zal het in IJburg neerstrijken.

Het IJ is verruild voor de Amstel, maar verder is vooral veel hetzelfde gebleven. Het gebouw dat aan de Korte Ouderkerkerdijk verrijst, is hetzelfde als in Zeeburg. ”Ons onderkomen heeft anderhalf jaar in de opslag gelegen. We kunnen het nu zo weer opzetten,” aldus eigenaar Martijn van Hoytema.

Aan de Amstel opent in mei de hernieuwde versie van het café-restaurant. In 2000 begon Van Hoytema met Kaap Kot op het uiterste puntje van het Zeeburgereiland, met een terras aan het IJ. Ondanks deze afgelegen locatie trok het café-restaurant veel gasten, vooral voor lunches en diners.

In oktober 2006 moest Kaap Kot daar weg. Van Hoytema heeft altijd geweten dat deze locatie een tijdelijke was. Kaap Kot zal verhuizen naar IJburg, op de nieuwe sluis bij de nog aan te leggen jachthaven. Maar het café-restaurant kan hier pas in 2009 terecht. Dit betekent dat Kaap Kot 2,5 jaar geen inkomsten zou hebben. Daarom is Van Hoytema op zoek gegaan naar een tijdelijk onderkomen. Hij kwam uit aan de Amstel, tegenover het kantoor van Waternet, en kan daar vier jaar blijven.

Het nieuwe Kaap Kot ligt dit keer bij een bedrijventerrein, opnieuw vrij afgelegen. Van Hoytema mikt vooral op werknemers van Waternet en Nuon, die om de hoek werken, en op de mensen uit de kantoren bij het Amstelstation.

”We hopen nu ook op borrels. In het oude Kaap Kot waren we druk rond lunch en diners, maar in de tussentijd hadden we niets te doen.”

Kaap Kot heeft anderhalf jaar stilgelegen. Van Hoytema redde zich met spaargeld. Het café-restaurant ging eind vorig jaar bijna failliet. Maar dat had volgens Van Hoytema niets te maken met financiële problemen. ”Het pensioenfonds van de horeca dacht nog 2500 euro van ons te goed te hebben en heeft ons faillissement aangevraagd. Drie weken later was het opgelost. De rechter gaf ons gelijk, we hoefden niet te betalen.”

bron : Het Parool

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?