Politie-invallen op Ibiza en in Berlijn.

Even leek de storm te zijn gaan liggen op de Balearen, maar dat de tijdelijke sluiting van DC-10, Amnesia en Bora Bora slechts een voorproefje was van meer narigheid zat er natuurlijk wel in.

Het nieuwe strenge beleid begint tot spanningen te leiden tussen de clubbers en het gezag op Ibiza.

Ook in Berlijn viel de politie afgelopen weekend de club ‘Maria am Ufer’ binnen, waarbij bezoekers twee uur lang werden vastgehouden….

Lees verder bij : extra info


razzia Berlijn.

bericht geplaatst door: smokum

Met de aankondiging dat DC-10 op 25 juni weer open ging, leek het ergste leed op Ibiza geleden en verwachtte men dat Bora Bora en Amnesia snel zouden volgen. Dit bleek niet het geval te zijn: de twee locaties moeten hun opgelegde sluiting gewoon uitzitten tot de tweede week van juli.

Ibiza Spotlight meldt dat de aanwezigheid van de Guardia Civil in het straatbeeld veel groter is dan in voorgaande jaren en dat er ook flink wat undercover-agenten rondlopen. Mensen worden zonder pardon aangehouden en gefouilleerd in clubs, maar ook op straat en in bars. Daarnaast is de politie een grote wervingscampagne begonnen voor nieuw personeel. Dit alles is het gevolg van de recente politieke campagne om het imago van het eiland op te poetsen.

Tijdens het her-openingsfeest van Circo Loco in DC-10 was er, volgens Ibiza Voice opnieuw een politie-inval. Agenten namen de dj-booth over, waar Luciano bezig was met de afsluiting van de avond. De muziek werd stilgelegd en Luciano mocht pas na tien minuten verder draaien, terwijl de politie onder begeleiding van luid boe-geroep, het pand verliet. Er werden geen arrestaties verricht. In Privilege leidde de nieuwe situatie ook tot problemen. Tijdens de openingsavond van Cocoon, die verplaatst was van Amnesia naar Privilege, had de mega-discotheek uit voorzorg veel extra beveiligingspersoneel ingehuurd waardoor er een gespannen sfeer ontstond.

Ibiza Voice bericht dat de beveiligers zich provocerend gedroegen, wat uiteindelijk resulteerde in een vechtpartij tussen clubbers en beveiligers; iets wat niet vaak voorkomt op Ibiza. Dit incident wierp dus een flinke schaduw over wat een feestelijke avond had moeten zijn.

Ook in Berlijn viel de politie met veel machtsvertoon de club ‘Maria am Ufer’ binnen, waar op dat moment een technofeest met dj Suzi Wong bezig was. Maar liefst 170 agenten, in volledige combat outfit, legden het feest stil en de bezoekers werden gedwongen om op de grond te gaan zitten, in afwachting van een grootscheeps onderzoek dat uiteindelijk zo’n twee uur zou duren. Andere clubbers werden hardhandig naar buiten gesleept om verder verhoord te worden. Er werden twaalf processen-verbaal uitgeschreven voor het in bezit hebben van een kleine hoeveelheid drugs en niemand werd gearresteerd. De politie verklaarde achteraf dat ze ‘gehoord’ hadden dat er in de club drugs verhandeld werden. De Berlijnse kranten spreken van een heuse razzia.

Mocht je van plan zijn om de komende weken naar Ibiza of Berlijn af te reizen, dan ben je gewaarschuwd:de Guardia Civil en de ‘Polizisten’ hebben er deze zomer blijkbaar veel zin in!

bron :
http://www.djscene.nl/news/newsflash/2007/Juli/Politie_invallen_op_Ibiza_en_in_Berlijn

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?