Een hele bijzondere aflevering van Rauw, Nederlands eerste en enige echte Rock&rave club nacht, met in het lijstje artiesten een van de meest spraakmakende nieuwe bandjes van het moment en een legendarische dj die nog maar heel sporadisch naar Nedertland wil komen. Natuurlijk staat op bede avonden Joost van Bellen de boel dit keer op te warmen, met in Amsterdam 00Kaap als beeldmaker en in Utrecht JPech als vj.

De buitenlandse gast dj is niemand minder dan de legendarische Erol Alkan, die ooit aan de wieg stond van de mash up beweging, samen met zijn vriendjes 2 Many DJ’s, maar dan vanuit Londen. Zijn maandag avondse clubavond Trash is een van de grote inspiraties voor Rauw, loopt al meer dan 7 jaar en heeft een rijtje artiesten op het toneel en achter de draaitafels gehad waar menigeen U tegen zal zeggen. Van Bloc Party to Peaches, van Felix the Housecat tot Whitey, allemaal stonden ze voor een appel en een ei bij Erol hun kunsten te vertonen. Erol maakt zelf al tijden geweldige muzikale knip en plakwerkjes, maar tegenwoordig maakt hij ook faam met zijn remixes. Bekendst is die van Franz Ferdinand, waarbij het britpop liedje tot een glamrock meets dance nummer verbouwd werd. De laatste remix, I Don’t Feel Like Dancing van de Scissor Sisters, heeft eigenlijk nauwelijks nog wat met dat origineel te maken, maar is DE hit op de dansvloeren van het moment. Het staat buiten kijf dat Erol Alkan een van de allerbeste dj’s van deze eeuw is, gastheer Joost van Bellen noemt hen zelfs de absolute nummer 1. Helaas voor Nederland dat Erol liever niet een vliegtuig in stapt en eigenlijk niet zo’n hoge pet op heeft van ons kikkerlandje, het is al weer een jaar geleden dat hij wilde komen. Dat vond hij zelf ook te lang, de enige club waar hij het kanaal voor oversteekt is Rauw, en daar mogen we apetrots op zijn.

Dan dat bandje, Goose heten ze, een ware 4 mans rock&rave boyband uit het Belgische Kortrijk, een roedel jonge honden die lawaai voor 10 maken en een optreden niet zien als een serieus masturbatief gebeuren maar als een rave feestje waar iedereen uit zijn dak moet gaan. De 15 jaar oude Mickeal was ooit modelletje voor de Belgische top ontwerper Raf Simons en hoorde op zijn show in de Parijse Moulin Rouge de muziek van Kraftwerk en de New Beat band Ecstacy en was voor altijd verkocht. Daar buiten beschouwen ze Daftpunk en AC/DC als hun grootste inspiraties, en laat dat net nou de invloeden zijn waar Rauw ook van klaarkomt! Verwacht synthesizers als kettingzagen, drumpartijen die je onderkant er afraggen en melodietjes die het beste als electroshock therapie te omschrijven zijn. Combineer dat met de ultra hippe look van deze snotapen en abstracte teksten als woorden op een surrealistisch moodboard, en je hebt een van de beste dingen die dit jaar hebben voort gebracht. Hun debuut album heet Bring It On en ligt als het goed is gewoon in de betere muziek winkels, een absolute aanrader. Stefan en David Dewaele (2 Many DJ’s/ Soulwax) noemen hen hun kindjes, en Erol is ook groot fan, geen wonder dat Goose momenteel DE hype van Engeland is, en het wordt dan ook hoog tijd dat Nederland gaat volgen.

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?