Chemistry en CluBBack organiseren op zaterdag 25 maart Night of the Proms XXXI CLASSIC in De Waakzaamheid. De 31e editie zul je denken, ik weet niets van de eerdere 30. Dan ben je waarschijnlijk te jong want de laatste aflevering was in 1994 maar voor de late twintigers en begin dertigers onder ons zal dit zeer herkenbaar in de oren klinken. Vandaar de toevoeging Classic aan Night of The Proms.

Check hier hoe het er in 1991 en 1992 aan toeging in de legendarische Waakzaamheid!

Klik op extra info voor alle info!


Weer een Classics feest schiet er nu wellicht door je hoofd, maar deze is toch wel speciaal omdat dit evenement wordt gehouden in de originele locatie met alles wat daarbij hoort. Er is niet echt veel veranderd aan het oude pand aan de Hoogstraat in Koog a/d Zaan en het ademt nog steeds dezelfde sfeer uit als tien jaar geleden.

Zoals jullie wellicht weten werd de Waakzaamheid in die tijd in één adem genoemd met de ter ziele gegane Roxy en It en De Waak stond dan ook ieder jaar steevast hoog genoteerd in de lijstjes van meest populaire Club.
Dit was vooral te danken aan de thema’s die aan bod kwamen, waaronder de Punica Oase, Up’92, Dwergwerpen, De Extaco spaaractie, The Shit Party en dus Night of the Proms.

Dit wordt dus geen Classic feestje in een hypermoderne Club, maar in de enige toen vooruitstrevende locatie die nog bestaat uit die tijd.
Voor de mensen die nu druk met kinderen, werk en andere volwassen zaken bezig zijn is dit dus de uitgelezen kans om nog één keer een onvergetelijke nacht te beleven met al hun bekenden uit die tijd in hun oude vertrouwde Club.

En voor de jongeren onder ons die Night of the Proms alleen maar kennen van verhalen uit de scène, jullie kunnen op 25 maart voelen hoe de sfeer in die tijd was.

Wat was Night of the Proms dan precies?
Van 1991 tot 1995 was Night of the Proms een voorruitstrevend maandelijks terugkerend evenement in “De Waakie”. Het idee was simpel: 2 Very Prominent Dj’s 2-gether die op deze avonden de muziek verzorgden. Dan draaiden zij weer een tijdje solo en om dan weer met zijn tweeën de draaitafels van muzikaal voer te voorzien. Night of the Proms was eigenlijk de eerste keer waar het back to back fenomeen tot uiting kwam.

Geen korte setjes maar de 2 plaatjesdraaiers kregen de hele avond de tijd zonder dat er een rij andere Dj’s ongeduldig op hun beurt stonden te wachten die ook allemaal hun hits wilden draaien. Door deze opzet was Night of the Proms iedere keer weer onvergetelijk omdat je als bezoeker een geweldige muzikale opbouw om je oren kreeg op de dansvloer en iedere keer naar een climax werd geleid. De hele nationale en internationale Dj top heeft hier acte de presence gegeven, van Carl Cox tot Derrick May, Kevin Saunderson en Kenny Larkin, Joost van Bellen, Ronald Molendijk en Eddy de Clerc tot Stacey Pullen en Paul Jay om maar wat namen te noemen.

Nu mis je twee Very Prominent Dj’s en laten die nu juist het meest deze avond te hebben gehost: Marcello en Dimitri. Het ligt dan ook voor de hand dat deze mede grondleggers van de House in Nederland zijn uitgenodigd om op deze bijzondere Night of the Proms te komen draaien.
Een hereniging van een Dreamteam dus.

Er wordt om 23.00 uur afgetrapt en we eindigen in ieder geval niet eerder dan 06.00 uur. Doordat De Waakzaamheid niet gebonden is aan sluitingstijden en dat soort geneuzel is de kans groot dat er ook na die tijd nog doorgefeest gaat worden.

25 maart is dus de datum voor een reünie georganiseerd door de grondleggers van Night of the Proms en hun vaste trouwe bezoekers.
De grondlegger is namelijk Chemistry want Eelko van Chemistry was toen in dienst van De Waakzaamheid en Marcello (ook van Chemistry) was in die tijd de Resident Dj in De Waak die nauw bij dit concept betrokken was.

De bezoekers die aan deze reünie meewerken zijn de mannen van CluBBack die bijna geen een editie van Night of the Proms hebben gemist. En dan is er natuurlijk nog een derde aandeel in dit geheel en dat zijn jullie. Want zonder jullie als bezoeker uit die tijd is een reünie natuurlijk wel erg karig. Wij hopen dat jullie massaal langskomen voor een ouderwetse Waak avond en dat de kleren uit die tijd nog passen en de fluitjes en nadere feestattributen nog niet zijn weggegooid.

Kaarten zijn te verkrijgen in de voorverkoop voor slechts €. 15,00 en een kaartje aan de deur, als die er dan nog zijn gaat €. 20,00 kosten.

Stuur je foto’s en/of bij ons ontbrekende flyers naar clubback@blingbling.nl en wij zetten ze op de site en ze worden getoond bij Night of the Proms XXXI Classic op 25 maart in De Waakzaamheid.

Wil je nog meer info, kijk dan op www.clubback.nl of www.waakzaamheid.com.

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?