MYSTERY LAND: DE LINE-UP

Op zaterdag 27 augustus presenteert ID&T op het terrein van de Floriade in de Haarlemmermeer een nieuwe editie van Mystery Land. Met een indrukwekkend programma van DJ’s en live-acts op meer dan twintig verschillende podia, verspreid over het fraaie festivalterrein van de Floriade, is Mystery Land 2005 niet alleen de afsluiter, maar ook het hoogtepunt van het zomerfestivalseizoen Eh JJJJJOOOOOOOOJA. Het oudste dancefestival van Nederland is er opnieuw in geslaagd om een uitgebalanceerde line-up samen te stellen – in samenwerking met gespecialiseerde hostingpartners als Cocoon, Subliminal, Black Hole, Q-dance en vele anderen. Van de grote sterren tot de smaakmakers en de vernieuwers, ze zullen allemaal te zien en te horen zijn op Mystery Land 2005.

kijk onder extra info of er nog iets interessants bij zit!

succes!

OPEN AIR STAGE
De Open Air Stage vormt het kloppende hart van het Zuidelijke gedeelte van het terrein. Op dit aan het water gelegen open terrein tussen de bomen wordt het festival elk jaar afgesloten met het mooiste vuurwerk dat er op de Nederlandse zomerfestivals te zien is. Ook dit jaar heeft ID&T een brede, uiteenlopende programmering op de Open Air Stage, met als special guest de Amerikaanse legende Armand van Helden die na een afwezigheid van vijf jaar eindelijk weer een keer in Nederland te zien is.

Armand van Helden
Paul Oakenfold
Marco V
David Guetta
Johan Gielen
Benny Benassi
Sharam Jey
Victor Ville
hosted by Vika Kova

SUBLIMINAL SESSIONS
Subliminal Sessions is het eigen podium van de New Yorkse housepionier en Subliminal labelbaas Erick Morillo, die vorig jaar op Mystery Land een geweldig feest neerzette. Morillo is een ster van wereldformaat en de sound van zijn Subliminal past prima binnen een zomers festival als Mystery Land. Verder treden DJ’s en producers uit zijn Subliminal stal op, terwijl Benjamin Bates door Morillo uitgenodigd is om een gastoptreden te verzorgen.

Erick Morillo
Harry ‘Choo Choo’ Romero
Jose Nunez
Steve Angello
Jorge Jamarillo
Benjamin Bates

EVERYBODY
Onze eigen Sander Kleinenberg is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste DJ’s van de wereld. Samen met Stef Vrolijk organiseert de Haagse DJ en producer het veelgeprezen ‘Everybody’, dat dit jaar voor het eerst een eigen tent host op Mystery Land. Everybody staat voor onvervalste progressive in de breedste zin van het woord. Diepe zwoele klanken voor pure muziekliefhebbers die eigenlijk het liefste dansen met hun ogen dicht, al missen ze dan de mooie visuele sfeermomenten die er ongetwijfeld in de Everybody area gecreëerd zullen worden.

Sander Kleinenberg
Danny Howells
Desyn Masiello
Stef Vrolijk & 16 Bit Lolita’s
King Unique (Live)
Chab

COCOON
Voor de vierde achtereenvolgende maal aanwezig op Mystery Land: de Cocoon tent van Sven Väth. De Duitse godfather van de techno toont met zijn line-up van dit jaar dat hij nog steeds helemaal bij de tijd is, want hij is er opnieuw in geslaagd om een programma met cutting edge DJ’s om zich heen te verzamelen, onder wie de geweldige Franse live-act Vitalic, de jonge Nederlandse technoster Joris Voorn en minimal-koning Ricardo Villalobos.

Sven Väth
Ricardo Villalobos
Vitalic (Live)
Pascal FEOS
Joris Voorn (Live)
Frank Lorber
Tobi Neumann

Q-DANCE
Een van de grootste podia op Mystery Land: de enorme pyramide van het Q-dance podium. Ook dit jaar niet moeilijk doen, maar lekker beuken met de internationale top op het gebied van hardstyle, hardhouse en hardtrance – van The Queen of hardstyle Dana tot de Japanse cyberpunk Yoji Biomehanika.

Dana
The Prophet
Yoji Biomehanika
Bas & Ram
Alpha Twins
Daniele Mondello
Zany
Kalashnikov
Furax
Franky Jones

THE BEATCLUB
Wegens succes geprolongeerd: de Beatclub van DJ Per, die vorig jaar in een loods op het festivalterrein de sfeer van de legendarische eerste illegale party’s wist op te roepen. Wie eenmaal bij de Beatclub beland was, bleef toch minstens een paar plaatjes hangen, zo gezellig was het. Ook dit jaar weer een line-up van DJ’s en live-acts die een grote rol speelden het groot maken van die oorspronkelijke underground.

Per
DJ Pierre
Quazar (Live)
Dano
JP
Da Kafka

BLACK HOLE RECORDINGS
Een van de grote successen van vorig jaar was de tent die door het Nederlandse Black Hole-label gehost werd. Hier klonk kwaliteitstrance van de bovenste plank, want de labelmaten en vrienden van de nummer 1 DJ van de wereld weten wat de bezoeker beweegt. Met naast onder andere Cor Fijneman en Montana ditmaal ook gast-DJ Judge Jules, al jaren een van Engeland’s populairste DJ’s.

Judge Jules
Cor Fijneman
Mark Norman
Mojado (Live)
Montana
Ton T.B.
Mr Sam

EXPORNSTAR
Vorig jaar stonden ze nog op de top van de pyramide en bleek de ruimte veel te klein. Dit jaar krijgt Ex-Pornstar een eigen eiland waar de zomerse temperatuur wordt opgevoerd tot tropische hitte. Voor iedereen toegankelijk, zolang je maar boven de 18 bent.

Touché
Don Diablo
Victor Ville
Brian S
Real el Canario
Eric de Man
Wiebthroat
Zubrowka
Blomstar

FELIX DA HOUSECAT @ DECKED OUT ELECTRO ARENA
De Amerikaanse DJ en producer Felix Da Housecat speelde een sleutelrol in de doorbraak van de electro-clash met zijn album ‘Kittenz and thee glitz’. In samenwerking met zijn boekingskantoor Decked Out host de houselegende een eigen podium op Mystery Land. Verwacht electro en 80’s-dance voor de 21ste eeuw in wat waarschijnlijk een van de leukste en vrolijkste tenten zal blijken.

Felix da Housecat
Erol Alkan
The Glimmers
Joost van Bellen
Headman
Tommie Sunshine
Disco Twins

4N
Vorig jaar lag de urban-tent van organisatie 4N nog een beetje uit de route en dat was jammer want zo miste een deel van het publiek de gezellige, uitgelaten partysfeer die hier werd neergezet. Ook dit jaar belooft 4N weer een partyvibe van formaat met alle sterren van de organisatie en natuurlijk de ongekroonde koning van de urban, de onovertroffen Chuckie.

Chuckie
Real El Canario
Hitmeister D
Benny Rodrigues
Manga
Madskillz
Billy the Klit
Hosted by Deams & Murth

MADHOUSE
De Madhouse stage is het domein van de stevige clubtrance. Madhouse is al jarenlang het visitekaartje van DJ Jean en deze tent staat dan ook voor ‘feest’ zoals de Amsterdamse DJ dat al jaren heel effectief neerzet. Jean wordt bijgestaan door clubkrakers als Erick E en Mark van Dale. Gekkenhuis natuurlijk.

Jean
G-Spott
Erick-E
Randy Katana
Mark van Dale
E-Craig

CLUB LOVE INTERNATIONAL
De besloten club, die ooit naam maakte met privé-feestjes thuis bij Micha Klein en Afke Reijenga, en alleen toegankelijk was voor de happy few is dit jaar neergestreken op het terrein van de Floriade.
Op Mystery Land is iedereen welkom om op de zwoele, sensuele beats van de favoriete DJ’s van hosts Mischa en Afke te dansen. Club Love… de naam zegt eigenlijk al voldoende.

Nicolas Matar
Dimitri
Marcello
Marysol
Mason
Brian S.

Live:
MC Shirley, MC Afke, MC Funk Doobie, Ellen ten Damme,
Orville (Breathing Bijlmer), Rajae (Breathing Bijlmer), Rebecca Lobry (Breathing Bijlmer)
Donaes & Moose (Global Love), Micha Klein & guest.

ALL IS ONE
Uiteraard zijn ook in 2005 de gezellige wigwamtenten van ‘All is one’ weer van de partij. De ruimte die door DJ Isis wordt ingevuld is zonder meer de meeste vriendelijke van alle podia. Plaats voor duizenden bezoeker is er niet maar dat hoeft ook niet. All is one is voor de bezoeker die echt de verdieping zoekt, en die hier ook zal vinden. Live-act Taho is een van de internationale acts van de All Is One community.

100% Isis
Egbert Jan Weeber
Taho (Live)
Pang Ku Pang
Mariposa
The Well
Tommy
Krien
Aroma Jockey ODO7

CHEESE
Nieuw dit jaar is de Cheese area: zo fout dat het weer goed is. Wat moet je hier verwachten? We weten het eerlijk gezegd zelf ook niet want het enige dat deze host ons heeft beloofd is dat er gelachen gaat worden. Laat je dus verrassen, verstand op nul en gaan…

The Darkraver (Eclectic-set)
Melly Mel
Mr. Speak (HomoLulu-disco-set)
Oohhh bin Laden aka Cheesy Sva & The Mysterious Mr.O (Detroit Grand Pubah) b2b
Robo Boy & Synth80’s ft Bram Beemster as Robo Boy
Hosted by MC Buttslammer

OVERIGE PODIA
De programmering van een aantal podia, waaronder H2 (one on one dj fight) en Summerdance van sponsor Ola wordt op het moment van schrijven afgerond en zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Hieronder nog een keer de (bijna) volledige line-up op een rij;

Armand van Helden, Paul Oakenfold, Erick Morillo, Sander Kleinenberg, Marco V, Sven Väth, Dana, Felix da Housecat, Ricardo Villalobos, David Guetta, Danny Howells, Yoji Biomehanika, Johan Gielen, Benny Benassi, Erol Alkan, Cor Fijneman, Chuckie, Jean, Vitalic (live), Real el Canario, Per, 100% Isis, Pascal Feos, The Prophet, Judge Jules, Sharam Jey, Harry ‘Choo Choo’ Romero, Joost van Bellen, Joris Voorn (live), Alpha Twins, Don Diablo, The DarkRaver (Eclectic-set), Jose Nunez, The Glimmers, Tobi Neumann, Desyn Masiello, Frank Lorber, Montana, Benny Rodrigues, Bas & Ram, Eric de Man, Quazar (live), Touché, Stef Vrolijk & 16 Bit Lolita’s, Zany, DJ Pierre, Dano, Victor Ville, Steve Angello, Benjamin Bates, Franky Jones, Tommie Sunshine, Kalashnikov, Disco Twins, Taho (live), Jorge Jamarillo ( Who da Funk), Mark Norman, Billy the Klit, Randy Katana, Brian S., Daniele Mondello, King Unique (live), Erick-E, Furax, Marcello, Headman, Chab, Madskillz, Wiebthroat, JP, Pang Ku Pang, Mr. Speak, Melly Mel, Mojado (live), Hitmeister D, Dimitri, Zubrowka, Tommy. Dj Ton T.B., Marysol, Mason, Mr Sam, Blomstar, Manga, G-spott, The Well, E-craig, Nicolas Matar, Krien, Aroma Jockey ODO7, Da Kafka, Mariposa, Mark van Dale, Egbert Jan Weeber, Oohhh bin Laden aka Cheesy Sva & The Mysterious Mr.O (Detroit Grand Pubah) b2b, Robo Boy & Synth80’s ft Bram Beemster as Robo Boy and more to be confirmed….

7 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?