D. Stutterheim steekt hand in eigen boezem. Tja, dat mag ook wel met die torenhoge entreeprijzen! Feit is dat we nu zeker met een delegatie gaan loeren! Dus trek die oude lichtgevende broeken uit het stof, haal de kralenkettingen en laserbrillen te voorschijn en ga naar de snoepwinkel om lollies en andere ranzigheid te halen, want we gaan weer oldskool!
Om twee uur is het tijd voor the reunion of the legendary Innershitty Groepsfoto en er gaat natuurlijk massaal geroeid worden voor de linkerbox bij o.a. Deep Shit.

Lees onder extra info het verhaal van Duncan waarom de kaartjes nou precies verlaagd zijn…Ik heb mijzelf de laatste dagen afgevraagd waarom we zo weinig kaarten verkopen voor Innercity. Innercity is op 18 december in de RAI in Amsterdam. Was het vorig jaar niet goed? Jawel, het was een vet feest en helemaal uitverkocht met 42.500 bezoekers. Ikzelf vond het de beste Innercity ooit. Ligt het aan de line-up dit jaar? Nee, met Erick Morillo, Roger Sanchez en Deep Dish zit dat wel goed. Ligt het dan misschien aan het thema Las Vegas? Dat kan toch niet? Ik ben zelf met een fotograaf naar Las Vegas gevlogen om prachtige foto’s te maken die op de schitterende flyer zijn gebruikt en ook op de site. Het thema is top. Waar ligt het dan aan?
Het is, denk ik, simpel: men wil wel, maar ik vraag te veel geld voor een kaartje.

Een kaart voor Innercity kost voor de bezoeker 55,50 euro. Laatst las ik op een website een verhaal van een jongen die beschreef wat een feest hem kost: 55 euro kaart, 30 euro trein, geld voor een nieuw shirt om aan te trekken, 30 euro drankjes en sigaretten. Die jongen was al het geld dat hij per maand overhield, kwijt aan het feest. Daar komt nog een keer het effect van de euro bij. Alle prijzen zijn nu in euro’s, maar de salarissen of studiefinancieringen zijn niet verdubbeld.

De hele Nederlandse markt is in dat opzicht veel te duur aan het worden. Madonna in het Gelredome: 72 euro, voor twee uur show. Robbie Williams in de Arena hetzelfde verhaal. Als je met zijn tweeën naar het Nederlands elftal wil in het stadion ben je al gauw 150 euro kwijt. Champions League wedstrijdje van Ajax? 68 euro, graag. Het is teveel en ID&T heeft er zelf ook aan meegedaan.. Kaartje Innercity: 52,25 euro, alstublieft. Ticketboxfee, 3,25 euro erbij. Dat is 55,50 euro. Ik was al bijna vergeten dat dit ruim 120 oude Hollandse guldens zijn.

De prijzen van onze kaarten zijn in de afgelopen jaren langzaam maar zeker gestegen. We hebben weliswaar ook zelf steeds meer geld uitgegeven aan decor, licht, geluid, show. Ook de huur van de locaties, de gages van de DJ’s, de kosten van security, alles is omhoog gegaan. Iedereen dacht dat de bomen tot in de hemel zouden groeien. Het gevolg is nu dat we heel veel geld uitgeven om een goed feest neer te zetten met een perfecte show, een geweldig decor en een dikke line-up en alles erop en eraan, maar daardoor is het kaartje ook heel veel duurder geworden en het is bijna niet meer te betalen voor de bezoeker.

We moeten terug naar de basis. Ook ID&T. Het gaat erom dat ik met ID&T mensen die daar van houden de mogelijkheid kan bieden om een fantastische nacht te beleven met muziek, show en vooral veel plezier met vrienden en vriendinnen. Natuurlijk moet ik als bedrijf er geld mee verdienen ook om de 70 mensen te kunnen betalen die ik in dienst heb en anders ga ik failliet en is er helemaal geen Innercity meer. Maar ook de verdiensten van ID&T zullen minder moeten worden als ik wil dat mensen naar Innercity kunnen komen.

Daarom zal ik alle prijzen van onze kaarten volgend jaar verlagen in plaats van verhogen. Ook zal ID&T stoppen met de kaartverkoop via de sigarenwinkels van ticketbox. De kaartverkoop zal in 2005 alleen nog via internet gaan. Daarmee kunnen we kosten besparen en hoeft de bezoeker dan niet langer de administratiefee te betalen.

Terug naar Innercity. Ik wil met ID&T een statement maken. Iedereen die al een kaart heeft gekocht mag gratis iemand meenemen. Iedereen die de komende maand een kaart voor Innercity koopt mag ook gratis iemand meenemen. Dus: 2 voor de prijs van 1. Het past wel bij Las Vegas: Quitte of dubbel.

Iemand op kantoor zei vandaag tegen mij: ‘Dit feest gaat je dan veel geld kosten’. Dat klopt, maar dat is dan maar zo. De hand in eigen boezem steken, wel een keer goed. Ik hoop dat ik hiermee voor diegenen die anders niet naar Innercity kunnen gaan toch de mogelijkheid bied om samen met een vriend of vriendin wel te gaan. Dan gaan we met zijn allen een vet feest vieren.
En dat kunnen we in Nederland op dit moment wel gebruiken…

Tot ziens en…. Welcome to Las Vegas!

Duncan Stutterheim

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?