Deze donderdag draait Laidback Luke samen met was musici in het Concertgebouw van Masterdam… De muziek wordt dus een fusion van Klassiek en House. In ieder geval is een kleine delegatie van plan te gaan loeren alhoewel de kaartjes 22,50 kosten… Bij extra info meer hierover…. [b]Fascinerend samenspel tussen Laidback Luke en klassieke musici
[/b]

MTV presenteert in samenwerking met Entrée, de vereniging jong publiek van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, een geheel nieuw event, MTV Fusion. Op donderdag 19 februari betreden Laidback Luke en een aantal grote klassieke musici het podium van het Amsterdamse Concertgebouw voor een unieke samenwerking. Aan de hand van improvisatie, gemeenschappelijke invloeden, inspiratie en wederzijds respect wordt de spanning opgezocht tussen klassiek en dance en smelten twee totaal verschillende werelden samen tot een spetterende performance. MTV Fusion is een onderdeel van 1001 Nacht – Oriental Dance and Music Event. Een muzikaal evenement geïnspireerd op de ‘verhalen uit duizend-en-één-nacht’.

MTV Fusion
Als onderdeel van ‘1001 nacht’, start op donderdag 19 februari om 00.00 uur Laidback Luke zijn draaitafels in het Amsterdamse Concertgebouw. Laidback Luke laat zijn muziekkeuze beïnvloeden door het thema van de avond; oosterse invloeden en klassieke samples. Hij zet de muzikale toon voor een aantal getalenteerde klassieke musici, die ieder twintig minuten een boeiende performance geven. Hierop volgt de finale waarin Laidback Luke en de klassieke musici elkaar tot het uiterste drijven en zorgen voor een daverende climax. In de naloop van MTV Fusion duikt Laidback Luke de studio in om op basis van de performances een single op te nemen. Voor deze release wordt ook een video gemaakt met daarin beelden van MTV Fusion verwerkt.

MTV
Vanaf 9 februari brengt MTV regelmatig chunks. Deze chunks bestaan uit reportages waarin een portret wordt gemaakt van de klassieke musici en hun achtergronden en krijgen we een beeld van de eerste kennismaking, voorbereidingen en ervaringen. Ook in het MTV News volgen we het gehele traject van de eerste kennismaking tot aan het grote event.

1001 Nacht
Op donderdag 19 februari presenteert Entrée, vereniging jong publiek van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest samen met Holland Symfonia en MTV: 1001 Nacht – Oriental Dance and Music Event.

Het programma start om 22.00 uur in de Grote Zaal met onder meer Arabische en op de oriënt geïnspireerde westerse muziek, dans en videoprojecties.

De regie is in handen van David Prins. Holland Symfonia voert composities uit van onder meer Rimsky-Korsakov, Ravel, Rabih Abou Khalil, Claude Chalhoub en Led Zeppelin. Beeldend kunstenaar Norman Perryman schildert live geprojecteerde beelden. Solisten van het Nationale Ballet voeren een choreografie uit van Krzysztof Pastor. In de foyers zijn speciale lounges ingericht met o.a. oosterse hapjes en drankjes. Om 00.00 uur start het MTV Fusion programma.

MTV Fusion is presented by Coca Cola Light
1001 Nacht wordt mede mogelijk gemaakt door Euronext (hoofdsponsor), Stichting Doen, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Het Schipholfonds, VSB Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Amsterdam

Datum
Donderdag 19 februari 2004
Concertgebouw, Amsterdam
Aanvang 1001 nacht: 22.00 uur (tot 23.30 uur, let op: voor deze voorstelling sluiten de deuren van de Grote Zaal om 22.00 uur)
Aanvang MTV Fusion: 00.00 uur, ontvangst vanaf 23.15 (zaal blijft open).

Kaarten
Toegang: € 22,50
Kassa Concertgebouw
Reserveerlijn Concertgebouw: 020 671 83 45
AUB Ticketshop Leidseplein
Uitlijn: 0900 – 0191 € 0,40 pm

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2024 GoldenSpoon

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?